Expert Meeting x Het Goede Gesprek .

13 mei 2022

Sinds 2019 organiseert Delft Fringe Festival de Expert Meeting. Dit is dé plek voor professionals, vakgenoten en makers, uit de podiumkunsten om met elkaar het gesprek aan te gaan over actuele en relevante thema's. Dit jaar slaan we tijdens de Expert Meeting de handen ineen met Platform Aanvang! die gestart is met de gesprekkenreeks Het Goede Gesprek. Deze editie staat het onderwerp 'selectiemethodes' centraal.  Hoe transparant en productief verloopt dit proces?

Het Goede Gesprek

Het Goede Gesprek is een nieuwe gesprekkenreeks van Platform Aanvang! over de manier waarop we in de sector met elkaar praten. Platform Aanvang! voert hierin het gesprek over de toekomst van de podiumkunsten en strijdt voor meer solidariteit, kennisdeling en waardering voor de kunsten. 

Expert Meeting X Het Goede Gesprek

Dit jaar biedt Delft Fringe Festival tijdens de jaarlijkse Expert Meeting de ruimte aan Platform Aanvang! voor de tweede editie van Het Goede Gesprek. De focus van de bijeenkomst en het gesprek ligt op de verschillende manieren van selectiemethodes die programmeurs gebruiken om jonge makers te programmeren. Platform Aanvang! wil graag concrete oplossingen formuleren voor de werving- en selectiemethodes die nu niet optimaal werken, met als doel tot een methode te komen waarin meer wederkerigheid te vinden is en tot een ‘productieve’ of ‘nuttige’ afwijzing kan leiden. 

"Hoe maken we het selectieproces en programmeringsproces in theaters en bij festivals transparant vóór en productief ná de afwijzing of toewijzing?"

Kom langs bij de Expert Meeting

Tijdens de Expert Meeting gaan professionals uit het werkveld met elkaar om de tafel: programmeurs van theaters en festivals, (jonge) makers en andere geïnteresseerden die werkzaam zijn in het theaterwerkveld. Platform Aanvang! gebruikt activerende en afwisselende vormen om samen de onderste steen boven te krijgen rondom dit thema. Na afloop sluiten we het Goede Gesprek af met een borrel waar er gelegenheid is om nog na te praten in de foyer van Theater Rietveld. 

De Expert Meeting is gratis te bezoeken, maar de capaciteit is beperkt, daarom vragen we je om je vóór 2 juni aan te melden. Als programmeur nodigen we je daarnaast van harte uit om ‘s avonds gratis vier voorstellingen te bekijken tijdens het festival. We bieden je graag een daghap aan voor €13,50 in het Rietveld Theater.

De Expert Meeting vindt plaats op vrijdag 3 juni om 14:30 uur in het Rietveld Theater. 

Meld je gratis aan

 

Bekijk hier de aftermovie van de Expert Meeting in 2019 voor een mooie impressie:

Lees ook:

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers