Festivalinformatie .

De belangrijkste informatie op een rij.

Kaartverkoop

Festivalmunt
De festivalmunt geeft je entree tot alle voorstellingen van het festival. Je koopt de munten bij de festivalkassa’s voor € 2,50 per stuk, of in een creditcard van 10 breekmunten voor € 25,-. Er zijn uitsluitend hele munten verkrijgbaar. De festivalmunt kun je tijdens het festival ook uitgeven aan consumpties bij de bar in het Rietveld Theater. Gehalveerd zijn ze € 1,25 waard.

Wist je dat van elke munt 80% van de waarde naar de artiest gaat? De overige 20% wordt gebruikt voor de organisatie van het festival.

Heb je na de voorstellingen nog munten over? Overgebleven hele munten kunnen tegen 80% van de waarde (€ 2,-) worden geretourneerd bij de kassa op de Markt. Dit kan tot en met 17.00 uur op de laatste dag van het festival. 

Festivalbandje
Het festivalbandje koop je eenmalig voor € 2,50 bij één van de festivalkassa’s. Hiermee krijg je korting op alle voorstellingen die je bezoekt. Met het bandje betaal je het gehele festival namelijk niet drie, maar twee munten per voorstelling. Dit betekent dat je bij elke voorstelling die je bezoekt, een korting krijgt van € 2,50. Het bandje is gedurende dit hele festival geldig en levert je al voordeel op als je meer dan één voorstelling bezoekt. 

Online kaartverkoop
Via de website van het Delft Fringe Festival is maximaal 50% van het aantal toegangsplaatsen per voorstelling online te koop. Zowel voorafgaand als tijdens het festival is het mogelijk om op deze manier een toegangskaart te kopen. De online kaartverkoop sluit uiterlijk 1 uur voorafgaand aan de voorstelling. De kosten van een kaart in de online verkoop zijn € 7,50 per stuk. Je krijgt online geen korting met je festivalbandje, maar je bent wel verzekerd van een plek voor de voorstelling. De overige 50% van de toegangsplaatsen voor de voorstelling is alleen te bezoeken met de Delft Fringe Festivalmunt. 

Festivalkassa's
Tijdens het festival zijn er twee kassa’s geopend. Er staat een kassa midden op de Markt en er is een kassa in het Rietveld Theater (Rietveld 49). Hier kun je tijdens de openingstijden van de kassa’s terecht voor festivalmunten en festivalbandjes. Betalen is mogelijk met PIN en contant geld. Daarnaast kun je hier altijd terecht voor extra informatie rondom voorstellingen, makers of locaties. 

Programma

Voorstellingen
De voorstellingen duren maximaal 30 minuten. Dit maakt een bezoek aan het festival een perfect laagdrempelig uitje voor in het weekend of doordeweeks. Deze tijdsduur biedt tevens de mogelijkheid om eenvoudig meerdere voorstellingen te bezoeken. 

Locaties
De voorstellingen vinden plaats op verschillende locaties in de binnenstad. De locaties liggen dicht bij elkaar in de buurt en zijn daardoor te voet of op de fiets goed te bereiken.

Festivalmagazine
Je kunt in de binnenstad van Delft op verschillende locaties het gratis festivalmagazine meenemen. Haal hem op in het festivalhart (Rietveld Theater) of bij de kassa op de markt. Je kunt natuurlijk ook het actuele programma op de website bekijken of blader het online festivalmagazine door.

Boek een Tour
Wil jij het festival op een unieke manier beleven? Dat kan! Boek één van de Delft Fringe tours die onze programmeurs hebben samengesteld. Klik hier voor meer informatie over de Fringe Tour, Canal Tour, Fringe 4 Kids Tour en de Language No Problem Tour!

Pop-up Restaurant
Begin je avond fringen in het pop-up restaurant in het Rietveld Theater. Geniet tussen 18:00 en 20:00 uur van een heerlijk diner, verzorgd door Miranda Staak (Vrije Smaken) of Antonella Petrai (PerCaso); reserveer hier alvast een tafeltje. 

Toegankelijkheid

Mindervaliden 
Het Delft Fringe Festival doet zijn best om zo goed mogelijk toegankelijk te zijn voor iedereen. Niet elke locatie is echter geschikt voor bezoekers die rolstoelgebonden of slecht ter been zijn. Je kunt ook altijd contact opnemen om de toegankelijkheid te bespreken. Vanzelfsprekend denken we graag met je mee waar nodig! 

Language No Problem
Voor een groot aantal voorstellingen geldt dat ze ook geschikt zijn voor niet-Nederlandstalige bezoekers. Dit zijn voorstellingen die in het Engels uitgevoerd worden of waarin geen (of nauwelijks) taal gebruikt wordt.

Fringe 4 Kids
Speciaal voor kinderen en gezinnen is er Fringe 4 Kids. Tijdens deze familievoorstellingen kunnen kinderen van 3 tot en met 12 jaar, en hun ouders, laagdrempelig kennismaken met de magie van het theater en kleinkunst. 

Contact

Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag over het programma of het festival? Stel je vraag gemakkelijk en snel via WhatsApp. We doen ons best om binnen een kwartier te reageren. ✆ 06 407 56 133. 

Download de Delft Fringe Festival App.
Wil je op de hoogte zijn van het meest actuele programma? Wil je eenvoudig online tickets kopen? En gebruikmaken van de routebeschrijving via Google Maps? Download dan de gratis Delft Fringe Festival App via de Google Play Store of de Apple App Store.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers