DELFT FRINGE FESTIVAL PRODUCTIE .

Een avondvullende voorstelling op een unieke locatie in Delft.

EEN NIEUWE MAKER CENTRAAL

In oktober 2019 vond met groot succes ook de eerste Delft Fringe Festival Productie plaats. Inhakend op het landelijke themajaar ‘De Gouden Eeuw’ creëerde de jonge dans- en theatermaakster Merel Franx een intrigerende voorstelling, Molten Gold, waarin zij inzoomde op het dubbele gezicht – de pracht en praal versus de uitbuiting – van deze voor de Nederlandse geschiedenis zo belangrijke eeuw.

Anders dan tijdens de combinatievoorstellingen van de Delft Fringe Nights staat tijdens de Delft Fringe Festival Productie één jonge maker (of gezelschap) centraal. Onder de professionele vleugels van onze festivalorganisatie reiken we deze theatermaker, choreograaf, cabaretier, circusartiest, componist of anderszins handvatten aan om – vaak voor het eerst – een avondvullende voorstelling te schrijven, te ontwikkelen en te presenteren. Voor dat laatste kiezen we, toegespitst op de betreffende productie, steeds een andere, unieke historische locatie in Delft. Zo speelde Merel Franx haar productie in de voormalige Delftse Sigarenfabriek.

Het is onze bedoeling om elke twee jaar een nieuwe Delft Fringe Festival Productie uit te brengen. Maar door de vele veranderingen die de corona-uitbraak teweeg heeft gebracht – en de financiële gevolgen daarvan – hebben we besloten om de volgende Delft Fringe Festival Productie  in 2023 te presenteren. Makers en gezelschappen uit alle podiumkunstengenres kunnen zich hiervoor via een ‘open call’ aanmelden. Waar mogelijk sluiten we met de Delft Fringe Festival Productie aan op de landelijke themajaren.

Delft Fringe Festival als 'best practice'
Delft Fringe Festival is aangemerkt als 'best practice' door de organisatie achter de Code Diversiteit & Inclusie. Choreograaf Merel Franx van Molten Gold en Roel Beeftink-Funcken, directeur Delft Fringe Festival werden hierover geïnterviewd:

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers