Festivalmedewerkers .

Vrijwilligers van het Delft Fringe Festival hebben een streepje voor.

Het Delft Fringe Festival kan niet zonder de hulp van festivalvrijwilligers. Elk jaar helpen bijna 100 vrijwilligers mee om het festival tot een succes te maken! Zowel tijdens het festival als in de voorbereiding en de afbouw kunnen we versterking gebruiken. Maak het festival mee als Publieksmedewerker, Kassamedewerker, Allround medewerker of Flexer en wordt onderdeel van ons geweldige Delft Fringe vrijwilligersteam. Lees hieronder over de verschillende functies en meld je aan via het aanmeldformulier!

Aanmelden als vrijwilliger

Wat verwachten wij van jou?
Als vrijwilliger ben je het visitekaartje van het festival. Je bent hét aanspreekpunt voor het festivalpubliek. Daarom verwachten we dat je representatief bent. Ook vragen we je om minimaal drie diensten te draaien, zodat je het festival goed kent. Met drie diensten krijg je ook een passe-partout waarmee je gratis naar alle voorstellingen kunt!

Wat kun je van ons verwachten?
De festivalvrijwilligers zijn onmisbaar voor ons festival dus natuurlijk maken wij het zo leuk en aangenaam mogelijk. Als je drie diensten draait ontvang je een passe-partout waarmee je naar alle voorstellingen kan! Daarnaast krijgen alle vrijwilligers het officiële festival t-shirt. Vooraf aan je dienst krijg je wat te eten en te drinken mee. Door de vrijwilligersovereenkomst val je onder de vrijwilligerspolis via de gemeente Delft. Natuurlijk hebben we tijdens het festival een goed feest om met elkaar te dansen! Bovenal is het vooral heel leuk om bij het festival te werken en krijg je een unieke kijk achter de schermen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Mara Liza via maraliza@delftfringefestival.nl.

DE VRIJWILLIGERSFUNCTIES

Publieksbegeleiders
Als vrijwilliger ben je het visitekaartje van het festival. Je bent hét aanspreekpunt voor het festivalpubliek. Daarom verwachten we dat je representatief bent. Ook vragen we je om minimaal drie diensten te draaien, zodat je het festival goed kent. Met drie diensten krijg je ook een passe-partout waarmee je gratis naar alle voorstellingen kunt!

  • Training publieksbegeleider tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten
  • Met een smartphone kunnen werken en er een ter beschikking hebben
  • Flexibiliteit
Kassamedewerkers
Als kassamedewerker werk je op de markt of in het festivalhart, het Rietveld Theater. Je verkoopt festivalbandjes en festivalmuntjes. Het publiek komt bij jou voor informatie en goede tips over de voorstellingen. Aan het einde van je shift help je bij het tellen van de kassa. Je bevindt je in het hart van het festival en heb veel contact met het publiek. Je werkt met een gezellig team en weet precies wat de populaire voorstellingen zijn, waar je natuurlijk zelf ook heen kan. Extra benodigdheden:
  • Training kassamedewerker tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten
  • Rekenkundig inzicht
  • Op de hoogte zijn van het programma en de voorstellingen
Flexers
Tijdens de op- en afbouw van het festival moeten de locaties en de stad aangekleed worden. Door de stad worden Delft Fringe Festival borden opgehangen, banken naar locaties gebracht en flyers verspreid. Er is in de voorbereiding en in de afbouw zowel fysiek zwaarder als lichter werk te doen. Ook door de week heen kan het zijn dat locaties moeten worden omgebouwd en iedere dag moet de kassa op de markt worden opgebouwd en afgebroken. In aanloop naar het festival zijn er klussen die op het Delft Fringe kantoor gedaan moeten worden. In deze functie ondersteun je de organisatie en zorg je dat alles klaarstaat voor de bezoekers en de locaties. Je komt op veel verschillende plekken en ziet hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Extra benodigdheden:
  • Een korte briefing tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten
  • Een rijbewijs kan handig zijn, maar is niet noodzakelijk.
Allround medewerkers
Wanneer een publieksbegeleider of kassamedewerker wegvalt kan je direct inspringen, maar je bent er ook niet vies van om snel op de fiets te springen om extra munten of een bank naar een locatie te brengen. Kortom, je bent staat dichtbij de vrijwilligerscoördinator en de productieleider om in te springen waar nodig en je hebt kennis van alle functies. Het is de meest afwisselende functie. Je bent flexibel en vindt het leuk om verschillende taken te doen. Je bent representatief en gastvrij, daarnaast houd je van aanpakken. Extra benodigdheden:
  • Training kassamedewerker en publieksbegeleider tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten
  • Met een smartphone kunnen werken.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers