Festivalmedewerkers .

Vrijwilligers van het Delft Fringe Festival hebben een streepje voor.

Het Delft Fringe Festival kan niet zonder de hulp van festivalvrijwilligers. Elk jaar helpen bijna 100 vrijwilligers mee om het festival tot een succes te maken! Zowel tijdens het festival als in de voorbereiding kunnen we versterking gebruiken. Word jij onderdeel van ons geweldige Delft Fringe vrijwilligersteam? Lees hieronder meer en meld je aan via het aanmeldformulier!

Aanmelden als vrijwilliger

Dit jaar is het Delft Fringe Festival anders dan normaal: vanwege de pandemie gaan we digitaal! Dat betekent dat ook de functies en de momenten waarop de vrijwilligers actief zijn, anders zijn dan normaal. In het aanmeldformulier zijn de precieze data terug te vinden van de verschillende momenten. 

Opnames
Tijdens de opnameweek worden voorstellingen opgenomen ten behoeve van het Delft Fringe Festival. Hierbij zijn er iedere dag een aantal vrijwilligers nodig om het opnameteam te ondersteunen, te helpen met de catering en de hygiëne in acht te houden. Tijdens het ondersteunen van het opnameteam zal je dus ook de voorstellingsopnames meemaken.

Klusteam
In de periode voor het festival is er een klusteam nodig. Er gaat iets moois en roze gebouwd worden. Hiervoor zoeken we vrijwilligers met twee rechterhanden, het liefst met enige schilderervaring! 

Delft Fringe Festival

In aanloop naar het festival zullen er verschillende taken zijn onder andere het verspreiden van pr-materiaal, klaarmaken van pakketten en ruimtes. Gedurende het festival zal het zwaartepunt liggen bij de klantenservice, waar je het publiek ondersteund met vragen over het online platform en de voorstellingen. Het is belangrijk dat je in dit geval goed om kunt gaan met een laptop en whatsapp, en geduldig en representatief bent. Daarnaast zullen er ook taken op locatie, in de productie en mogelijk ook vanuit huis zijn. De komende tijd zullen deze taken verder ontwikkeld worden en zal je er hier meer informatie over kunnen vinden. 

Wat verwachten wij van jou?

Als vrijwilliger ben je het visitekaartje van het festival. Je bent hét aanspreekpunt voor het festivalpubliek. Daarom verwachten we dat je representatief bent. Dit jaar zien de functies er anders uit. In het aanmeldformulier horen we dan ook graag waar je goed in bent en wat je leuk vind. 

Wat kan je van ons verwachten?
Allereerst zullen we goed letten op het in acht nemen van de corona-maatregelen. Van mondkapjes en ontsmettingsgel, tot het beperken van aantal aanwezigen en de 1,5 meter. Door de vrijwilligersovereenkomst val je onder de vrijwilligerspolis via de gemeente Delft. Je ontvangt een goodiebag en we organiseren ook dit jaar gezellige bijeenkomsten (online) om contact te hebben, na te kletsen en vanuit onze huiskamers met elkaar te dansen!

Heb je vragen, wil je meer informatie of heb je twijfels die je wilt bespreken? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Mara Liza via maraliza@delftfringefestival.nl.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers