Maaike Siegerist en Jonni Slater

Weather Balloons

zo. 02 juni 2019 14:30

Aan mijn favorieten toevoegen

De heldere stem van gitariste Maaike Siegerist en de rauwe stem toetsenist Jonni Slater brengen samen filmische songs tot leven – over epische expedities, kat-en-muis spelen op de rand van de wet, en de eenzaamheid van de ufoloog! De muziek wordt vergezeld door videoprojecties – van abstracte beelden tot op zichzelf staande korte films. Alsof je een vergeten televisiezender ontdekt, waarop duistere en vreemde liedjes, die je toch vaag bekend voorkomen, de soundtrack zijn van korrelige arthouse producties en film noirs.

Maaike Siegerist is een Nederlandse jazz en ‘dark folk’ singer-songwriter die in de Engelse plaats Bristol woont. “Delicate vocal, poised production, gorgeous chord changes”, zei de Engelse liedjesschrijver en radiopresentator over haar muziek op BBC 6.

Jonni Slater is al meer dan een decennium actief in de muziekscene van Bristol, waar hij onder verschillende aliassen optreedt, andere artiesten opneemt en produceert, en muziek schrijft voor tv en film. Nadat hij de toetsen op zich nam in Maaike’s live band, begonnen ze samen muziek te schrijven. Met een leidende hand van producer James Sanger (Keane, Dido), kreeg het geluid van hun nieuwe gezamenlijke project vorm.

BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Maaike Siegerist en Jonni Slater

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers