Wang (9+)

De tafel van plus

Aan mijn favorieten toevoegen

za 29 mei 2021 10:00

Dit verhaal gaat over twee wezens; nummer één en nummer twee. Eén is een streep, twee een bocht. De één is rechtdoorzee, pietje precies en wil altijd vooruit. De tweede wiebelt en kriebelt, twijfelt en ziet altijd de andere kant. Allebei zijn ze op zoek naar iemand om zich bij op te tellen. Een vriend, misschien. Op een dag komen ze elkaar tegen. Ze kruisen elkaar, botsen toevallig tegen elkaar op en vragen zich af: ‘Wie ben jij? De tafel van plus is een toegankelijke jeugdtheatervoorstelling voor iedereen vanaf 10 over de macht van woorden. Het is een vrolijk verhaal over de kracht van taal. Over elkaar (niet) (willen) begrijpen en toch vrienden zijn. De tafel van plus schetst een eigenzinnig portret van twee opgroeiende wezens: zijn wij aan de binnenkant dezelfde? Waar bewaar jij je geheimen en mag ik ze kennen?

Met hun eerste jeugdtheatertekst vertaalt collectief Wang de existentiële zoektocht naar de ander op speelse wijze voor kinderen vanaf 9 jaar. Actrices Sascha Bornkamp en Juicy Dune IJsselmuiden nemen je mee op een zoektocht naar elkaar. Langs een warboel van woorden, langs lijnen en bochten, via zachte wangen en wolkenbedden, schuilend onder een naamsverduistering, zoekend naar een trefpunt, botsend op de tafel van plus.

Deze voorstelling is een luisterervaring.
Benodigdheden: Papier en een pen, potloden, of stiften.
Voor een optimale luisterervaring raden de makers aan om luisteren via externe boxen of individueel via een koptelefoon.
Alle uitvoeringen van Wang (9+)

Gerelateerde voorstellingen

Ontdek het Festival .

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers