31 MEI - 11 JUNI 2023

Expert Meeting x Platform Aanvang!

Hoe transparant zijn selectiemethodes?

vr. 03 juni 2022 14:30

Aan mijn favorieten toevoegen

Platform Aanvang! voert het gesprek over de toekomst van de podiumkunsten en strijdt voor meer solidariteit, kennisdeling en waardering voor de kunsten. Dit jaar biedt Delft Fringe Festival de ruimte aan Platform Aanvang! voor de tweede editie van Het Goede Gesprek.

Het Goede Gesprek is een nieuwe gesprekkenreeks over de manier waarop we in de sector met elkaar praten. Tijdens de tweede editie van Het Goede Gesprek ligt de focus op verschillende manieren van selectiemethodes die programmeurs gebruiken om jonge makers te programmeren. Platform Aanvang! wil graag concrete oplossingen formuleren voor werving- en selectiemethodes die nu niet optimaal werken, met als doel tot een methode te komen waarin meer wederkerigheid te vinden is en tot een ‘productieve’ of ‘nuttige’ afwijzing kan leiden.

Hoe maken we het selectieproces en programmeringsproces in theaters en bij festivals transparant vóór en productief ná de afwijzing of toewijzing? Tijdens Het Goede Gesprek gaan professionals uit het werkveld met elkaar om de tafel: programmeurs van theaters en festivals, (jonge) makers en andere geïnteresseerden die werkzaam zijn in het theaterwerkveld. Platform Aanvang! gebruikt activerende en afwisselende vormen om samen de onderste steen boven te krijgen rondom dit thema.

Na afloop sluiten we het Goede Gesprek af met een borrel waar er gelegenheid is om nog na te praten in de foyer van Theater Rietveld. De Expert Meeting is gratis te bezoeken, maar de capaciteit is beperkt, daarom vragen we je om je via dit formulier aan te melden, vóór 21 mei. Als programmeur nodigen we je van harte uit om ‘s avonds gratis vier voorstellingen te bekijken tijdens het festival. We bieden je graag een daghap aan voor €13,50 in het Rietveld Theater.

Hoe transparant zijn selectiemethodes?
BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Expert Meeting x Platform Aanvang!

Gerelateerde voorstellingen

Ontdek het Festival .

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers