Delft Fringe Festival X Museum Prinsenhof Delft

Lichtjesavond 2022

di. 13 december 2022 19:00

Aan mijn favorieten toevoegen

Dé hotspot van Lichtjesavond op dinsdag 13 december is de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft. In deze imposante historische zaal trakteren het museum en Delft Fringe Festival de stad op een schitterende avond vol dans, muziek en spoken word. Vijf artiesten hebben zich laten inspireren door de tentoonstelling Amalia. Ambitie met Allure. Het programma is doorlopend drie keer te zien, tussen 19.00 en 22.00 uur. Het is gratis te bezoeken.

Dans & spoken word

De artiesten hebben hun choreografie, muziek en woorden speciaal voor deze avond en locatie gemaakt. Er zijn dansvoorstellingen te zien van dansmakers Kelly Vanneste, Linde Wagemakers, Sherise Strang en Tappin-It Collective. Ook treedt spoken word artiest Hasan Gök op. De vijf voorstellingen worden achter elkaar door gespeeld op een podium middenin de zaal en duren samen een uur.

5 voorstellingen, 1 inspiratiebron

De artiesten hebben zich bij het maken van hun voorstelling laten inspireren door het levensverhaal van Amalia van Solms, één van de meest invloedrijke vrouwen van de 17de eeuw. Rémon Beeftink heeft speciaal voor elke voorstelling muziek gecomponeerd en geproduceerd, gebaseerd op A’s Amalia: Avontuurlijk, Aanwezig, Aanzien, Autoritair, Assertief, Atypisch en Aanhouder. Zo vormen de voorstellingen samen een prachtig geheel en een complete belevenis.

Kom je ook langs?

Lichtjesavond in de Van der Mandelezaal is doorlopend te bezoeken via de entree aan de Oude Delft. De gracht is sfeervol verlicht en binnen is het warm en gezellig. Binnen is warme chocolademelk en glühwein te koop. Kaartjes of een reservering zijn niet nodig. Het volledige programma speelt deze avond drie keer achter elkaar, om 19.00, 20.00 en 21.00 uur. Je kunt op elk moment binnenlopen.

Over Amalia. Ambitie met Allure

De tentoonstelling Amalia. Ambitie met Allure in Museum Prinsenhof Delft is van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken, t/m 18 januari 2023. Het werpt voor het eerst de schijnwerper op Amalia van Solms (1602-1675). Haar huwelijk met stadhouder Frederik Hendrik van Oranje maakte haar in één klap de belangrijkste vrouw van de Republiek.

Artiesten op Lichtjesavond 2022

Kelly Vanneste (dans) - Kelly is founder van, en choreograaf/danser bij het gezelschap Alienated. Ze staat bekend om het gebruik van objectmanipulatie en stond in 2021 en 2022 op het Delft Fringe Festival.

Linde Wagemakers (dans) - dansmaker/danser Linde danst in de voorstelling Nymphs van Niek Wagenaar, die in 2022 de Delft Fringe Festival Publieksprijs won.

Sherise Strang (dans) - choreograaf/danser Sherise danste in 2019 in de Delft Fringe Productie Molten Gold en in 2020 op het Delft Fringe Festival.

Tappin-It Collective (dans / fysiek theater) - Tappin-It Collective bestaat uit Doortje Peters en Robin Lie. Ze wonnen in 2021 de Delft Fringe Festival Publieksprijs. Daarna kregen ze de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten toegekend, in samenwerking met het festival.

Hasan Gök (spoken word) - is spoken word artiest en laat zich als maker inspireren door de metaforische aard van de Turkse taal. Hasan is een opkomend talent dat in korte tijd veel indruk maakte in de spoken work scene.

Rémon Beeftink (muziek) - Rémon is componist, performer en muziekproducent. Hij schrijft en produceert al meer dan 20 jaar muziek. De afgelopen 5 jaar schreef hij meer dan 1400 tracks voor verschillende artiesten, podcastmakers en bedrijven.

BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Delft Fringe Festival X Museum Prinsenhof Delft

Gerelateerde voorstellingen

Ontdek het Festival .

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers