Suzanne Vissers

Pit

Sun 05 June 2022 14:30

Add to my favorites

Een appel ontpit je met een appelboor. Bij een paprika snijd je alle zaden weg. Een avocado moet je ontpitten met een lepel, al pakken we liever een scherp mes om de pit eruit te rammen. In de voorstelling Pit komen we tot de kern. Tot het kwade, komische en kwetsbare van een depressie. Hoe ontpit je een mens?

Twee mannen in een lege ruimte. Zo stil als het om hen heen is, zo druk is het in hun hoofden. De sessie van vanmiddag is ten einde en er wordt gezocht naar een datum voor de vervolgafspraak. Het liefst zo snel mogelijk. Zien we elkaar volgende week? Er moet nog veel behandeld worden.

De voorstelling Pit gaat over de gevoelens die je ervaart als je een chronische depressie hebt. Een depressie blijft bij je en valt je soms aan vanuit onverwachte hoek. Het belangrijkste is dat je ermee om kunt gaan. Maar hoe doe je dat? En wat hebben al die avocado’s daarmee te maken? De persoonlijke verhalen van de acteurs, die geheel verschillend zijn, vormen de inspiratie voor dit stuk.

Pit is de opvolger van Vrucht, die in 2021 te zien was op de online editie van Delft Fringe Festival.

Over Suzanne Vissers
Suzanne Vissers is theatermaker/docent en projectleider. Ze is geboren op 18 september 1996. In 2017 is ze afgestudeerd als Cultureel en Maatschappelijk Vormer met een specialisatie in kunsteducatie. In studiejaar 2019/2020 volgde ze een eenjarige opleiding aan de Toneelacademie Maastricht.

Pit wordt gespeeld door Kai Slaghek en Matthew Meijer in regie van Suzanne Vissers. Kai is naast acteur ook basisschooldocent en staat doordeweeks voor de klas in groep 7/8. Ieder jaar regisseert hij daar met veel plezier de eindmusical. Matthew studeert rechten in Rotterdam. Zijn acteerervaring komt goed van pas bij het bepleiten van zaken. Suzanne is naast maker ook theaterdocent en geeft les aan kinderen van twee tot en met twaalf jaar.

Kai Slaghek en Matthew Meijer speelden in 2019 (première) en 2021 in het korte stuk "Vrucht", geschreven en geregisseerd door Suzanne. Vrucht was te zien tijdens de online editie van Delft Fringe Festival. Na deze succesvolle samenwerking zijn we aan de slag gegaan met de voorstelling Pit, over depressie bij jongvolwassenen. Kai, Matthew en Suzanne zijn alle drie geboren en getogen in Delft.

Podcast
Luister ook naar aflevering 3 van de Delft Fringe Festival podcast De Roze Hoed. Hierin is Suzanne Vissers te gast en vertelt zij over haar voorstelling en makerschap.

BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Suzanne Vissers

Related shows

Discover the Festival .

We thank our

Subsidizers and beneficiaries