Program 2023 .

Enjoy the show!

Edition 2023

19:00

Delft Fringe Festival X Museum Prinsenhof Delft

Lichtjesavond 2023

Tue 12 December 2023 19:00

Na het succes in 2022 is de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft ook dit jaar dé place to be op Lichtjesavond 2023. In deze imposante historische zaal trakteren het museum en Delft Fringe Festival de stad op een schitterende avond vol dans en muziek.

De artiesten hebben hun choreografie en muziek speciaal voor deze avond en locatie gemaakt. Ze hebben zich laten inspireren door de tentoonstelling 'Meesters in Ritme en Licht' over Jan Schoonhoven en Lothar Wolleh, die nu te zien is in het museum. De vijf dansers spelen hun voorstellingen achter elkaar op een podium middenin de zaal. In totaal duurt het programma 50 minuten. 

Jan Schoonhoven liet zich inspireren door details uit het straatbeeld van Delft, zoals hekjes en dakpannen. Die geometrische vormen zette hij in herhaling, waardoor het bijzonder werd. Lichtval en schaduw speelden hierbij een belangrijke rol. Het werk van Jan Schoonhoven is dan ook bij uitstek geschikt ter inspiratie voor een performance waarin dans, muziek en licht gecombineerd wordt. De lijnen in zijn werk, het spel tussen licht en donker, het contrast tussen harde en zachte vlakken en de symmetrie die veelal aanwezig is, zijn als brandstof voor een creatief vuur. 

Dansers: Kelly Vanneste, Linde Lente Wagemakers, Naïma Souhaïr, Karolien Wauters en Mirjam Ravier

Componist: Rémon Beeftink 

Kom je ook langs?

Lichtjesavond in de Van der Mandelezaal is doorlopend te bezoeken via de entree aan de Oude Delft. De gracht is sfeervol verlicht en binnen is het warm en gezellig. Kaartjes of een reservering zijn niet nodig. Het volledige programma speelt deze avond drie keer achter elkaar, om 19.00, 20.00 en 21.00 uur. Je kunt op elk moment binnenlopen.

Bekijk de aftermovie van Lichtjesavond 2022

Opening Delft Fringe Festival 2024

De theatrale binge-watch-marathon

Tue 28 May 2024 20:15

Sssst. Stil. Ogen dicht. Luister. Jij bent een levensgenieter, liefhebber en vrije geest. Je neemt de tijd om herinneringen te maken en snapt dat je een festival met z’n allen tot leven brengt. Toch? Al dertien jaar verbindt het Delft Fringe Festival nieuwe makers met liefhebbers, in een verrassend veelzijdig programma. Hoe dat eruit ziet? Danseressen bewegen op hun tenen langs de wieken van een molen. Vanaf de balustrade van een herenhuis vallen bevlogen dialogen naar beneden. In verborgen tuinen krijgen cabaretiers zelfs de bomen aan het lachen. En achter de gevels van een monumentaal pand, word jij geraakt door de woorden van het theatertalent van morgen.

Let op! Deze avond gaan we het anders doen. De dertiende editie van het Delft Fringe Festival wordt feestelijk geopend in Theater de Veste. Laat je verrassen en inspireren door een gevarieerd programma door drie spraakmakende en veelbelovende voorstellingen, waaronder de winnaar van de Delft Fringe Festival Publieksprijs 2023: Mystha Mandersloot.

TICKETS

[toegangsprijs inclusief drankje]

We thank our

Subsidizers and beneficiaries