Kaartverkoop

Koop nu je tickets!

Festival

27 mei - 8 juni

Ga naar kaartverkoop

Programma 2025 .

Negen dagen lang theatraal binge-watchen!

Editie 2025

19:30

Opening Delft Fringe Festival 2025

Feestelijke festivalopening

di. 27 mei 2025 19:30

Sssst. Stil. Ogen dicht. Luister. Jij bent een levensgenieter, liefhebber en vrije geest. Je neemt de tijd om herinneringen te maken en snapt dat je een festival met z’n allen tot leven brengt. Toch? Al veertien jaar verbindt het Delft Fringe Festival nieuwe makers met liefhebbers, in een verrassend veelzijdig programma. Van cabaret tot dans, van muziek tot theater en alles daartussenin.

Met de start van elke zomer is het Delft Fringe Festival overal te vinden in de stad, in een oude sigarenfabriek, een eeuwenoud molenaarshuis of een Delfts blauw fabriek bijvoorbeeld! En die betoverende festivaldagen starten vanavond hier, in Theater de Veste, waar we de veertiende editie feestelijk openen met heel de stad! Laat je verrassen en inspireren, want welke voorstellingen je te zien krijgt weet je pas als je in je stoel zit. Precies zoals Fringe is. Wat wel zeker is? Je krijgt drie spraakmakende en veelbelovende voorstellingen te zien, waar de winnaar van de Delft Fringe Festival Publieksprijs 2024 er één van speelt.

[toegangsprijs inclusief drankje]

Die Andere Twee

BRIEF

do. 29 mei 2025 19:00

In BRIEF ordenen Thirze en Rosalie (Die Andere Twee) hun binnenwereld voor de lezer – of in dit geval luisteraar – in brieven op muziek. In een brief kun je je woorden zorgvuldig kiezen, zodat niemand verkeerd begrepen wordt. Die Andere Twee zijn jaloers op mensen die goed kunnen bluffen, die hun woorden niet zo zorgvuldig kiezen en desondanks tóch hun zin krijgen. In deze kleinkunstvoorstelling werken ze al hun frustraties, gedachten en gepieker uit in brieven. Want in een brief mag je zo lang nadenken als je wilt, en als je iets verkeerd zegt, zie je toch niet hoe het aankomt. Met speelse en talige liedjes zingen ze brieven vol twijfel.

Van liefdesbrieven die je nooit zou durven sturen tot brieven vol opgekropte woede die je evenmin zou durven versturen. Van zorgvuldig uitgewerkte verhalen tot slordige kladjes met doorhalingen. Van meerstemmige opsommingen tot persoonlijke ontboezemingen. Ze worden begeleid door Bram Scharpach aan de piano.

Biografie
Die Andere Twee bestaat uit Thirze Rebergen (23) en Rosalie Custers (22), een cabaretduo dat elkaar in 2020 leerde kennen op de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze al in het eerste jaar begonnen samen te werken. Ze maken meerstemmige kleinkunstvoorstellingen die vaak draaien om twijfel en sociaal ongemak.

Thirze Rebergen houdt van theater waarin de underdog centraal staat. In haar afstudeervoorstelling Het lek (2024) onderzocht ze hoe je bang kunt zijn, maar toch niet laf. Haar werk combineert haar liefde voor gepieker met lichte en brutale liedjes en speelse scènes. Naast het podium schrijft Thirze onder andere liedteksten voor groep-8-musicals en opera’s en werkt als docent/regisseur voor middelbare schoolvoorstellingen.

Rosalie Custers groeide op in een creatieve familie en vond haar weg naar het podium via muziek- en theaterlessen, musicals en jeugdtheater. Haar liefde voor humor en het maken van verhalen bracht haar naar de Koningstheateracademie, waar ze haar eigen stijl verder ontwikkelde. Na haar afstuderen verhuisde ze terug naar Antwerpen om verder te maken, spelen, zingen en theater- en muzieklessen te geven.

Bram Scharpach, vierdejaars student aan de Koningstheateracademie, is de pianist en liedjesschrijver van het duo. Hij schrijft het liefst liedjes over onderwerpen die je het liefst niet bespreekt, zoals karton, liefde en evolutie. Samen met Thirze schreef hij een groep-8-musical over klimaatverandering. In 2024 richtte hij Liedjes uit de La op, een podium voor kleinkunstenaars om hun werk ten gehore te brengen.

Credits
* Geschreven en uitgevoerd door Thirze Rebergen en Rosalie Custers
* Pianobegeleiding: Bram Scharpach
* Concept en regie: Die Andere Twee
* Muziek: Thirze Rebergen, Rosalie Custers en Bram Scharpach

Collectief Teder

Cornflakes, No Pornflakes

do. 29 mei 2025 19:00

Kellogg’s Cornflakes als anti-masturbatiecampagne? In Cornflakes, No Pornflakes duikt Collectief Teder (Clé Delphi & Isa Zwart) in de geschiedenis van dit ontbijticoon en doorbreekt taboes rond seksualiteit met zang, humor en kwetsbare verhalen. Van roddels op het schoolplein tot ondeugende chatgesprekken in Habbo Hotel – seksuele ideeën ontstaan overal.

De voorstelling is een reflectie op de impact van seksuele taboes, en onderzoekt hoe deze doorwerken in de maatschappij. Met meerstemmige zang, elektronische klanken en een flinke dosis humor delen Isa en Clé hun persoonlijke verhalen en dagen het publiek uit tot reflectie, ontroering en een lach. Cornflakes, No Pornflakes laat je niet alleen anders naar Kellogg’s kijken, maar ook naar je eigen ideeën over seksualiteit. Na deze voorstelling zal je ontbijt nooit meer hetzelfde smaken!

Biografie
Collectief Teder is het feministische muziektheatercollectief van Clé Delphi en Isa Zwart. Ze ontmoetten elkaar op de opleiding ArtEZ Muziektheater in Arnhem en ontdekten al snel een gedeelde frustratie: hoe hardnekkig het patriarchaat doorwerkt in onze samenleving. Sinds 2022 vormen ze een muzikaal en dynamisch duo. Hun voorstellingen balanceren tussen vermaak, ontroering en scherpe reflectie.

Ze verweven persoonlijke verhalen met confronterende (misogyne) feiten, gebracht in een muzikaal palet van meerstemmige zang, elektronische klanken en akoestische muziek. Denk aan een vleugje cabaret, een snufje pijnlijke realiteit en een flinke dosis tederheid. Ze hebben drie voorstellingen op hun naam staan: De Heksenhamer (gepresenteerd op het Café Theater Festival), NASA, 100 tampons & bloedende schaamte (in samenwerking met Winterkaravaan), en Cornflakes, No Pornflakes. Clé en Isa touren door Nederland en zijn al op festivals als Karavaan, Hoogte80 Festival en het Wuzhen Theatre Festival in China te zien geweest.

Credits
* Geschreven en uitgevoerd door Clé Delphi en Isa Zwart
* Muziek en zang: Clé Delphi & Isa Zwart

19:00

Nicchelle Buyne

De Stilte Die We Delen

do. 29 mei 2025 19:00

De Stilte Die We Delen is een intieme, poëtische voorstelling waarin Nicchelle Buyne haar persoonlijke zoektocht naar haar oma tastbaar maakt. Met krachtige teksten verkent ze de gelaagdheid van een vrouw die ze nooit écht heeft gekend, waarbij ze ruimte geeft aan ongrijpbaarheid.

De voorstelling schakelt van een warme nacht in Suriname, waar de geuren van palmbomen en de zang van pijlgifkikkers de lucht vullen, naar de kade van een koude haven vol gekraak van hijskranen. Nicchelle transformeert voor je ogen, trekt de elegante kleding van haar grootmoeder aan en roept haar aanwezigheid op met swingende muziek en elegante bewegingen. Rauwe emoties worden ritmische zinnen. Stilte en spraak worden afgewisseld met muziek.

Nicchelle staat in haar eentje op het podium, maar wordt door haar familie bijgestaan in de vorm van audiofragmenten. De grens tussen herinnering en werkelijkheid vervaagt, terwijl ze balanceert tussen wat ooit was en wat had kunnen zijn. De Stilte Die We Delen nodigt je uit om de leegte te omarmen en te onderzoeken hoe afwezigheid ons vormt. En om te rouwen, ook als iemand het misschien niet heeft verdiend.

Biografie
Nicchelle Buyne (zij/die) is een Surinaams-Nederlandse multidisciplinaire maker die spoken word, muziek, audio-opnames en storytelling verweeft tot meeslepende voorstellingen. Met haar werk zoekt ze naar verbinding, maar ook naar confrontatie—zowel met zichzelf als met haar publiek. Haar kwetsbare maar krachtige performances zijn een uitnodiging om stiltes te doorbreken.

Nicchelle is een trotse autodidact. In 2023 nam ze deel aan de Poetry Circle 070, waar ze leerde over poëzie en performance. Sindsdien betreedt ze podium na podium. Ze stond onder andere op Mensen Zeggen Dingen, Read My World en What You See Festival. In 2024 publiceerde ze haar eerste essay in Zij/Haar, een verzamelbundel over queer literatuur van uitgeverij De Kleine Uil.

Credits
* Tekst en spel: Nicchelle Buyne
* Regie en advies: Nilay Ceber
* Decor en kostuum: Nilay Ceber en Nicchelle Buyne
* Audiomontage: Nanoah Struik en Nicchelle Buyne
* Met audiofragmenten van: Nicchelle Buyne, OiBeats, RandomRecord19, Lieve Hugo, Ben Boncan en Lola Moore

Met dank aan: Iedereen die hun stem heeft verleend, Vlinder Verouden en Melissa Knollenburg.

David Heijmans

Tot ik weet waar de stilte wacht

do. 29 mei 2025 19:00

In Tot ik weet waar de stilte wacht gaan vader en zoon samen op reis. De zoon, die zijn pijn het liefst van de daken schreeuwt, maar vergeten is om naar zichzelf te luisteren. De vader, die na een leven lang zwijgen eindelijk zijn stem begint te vinden. Samen rijden ze het onbekende in, langs vulkaankraters, regenwoud en oceaanzicht, in een poging elkaars worsteling te doorgronden en begrijpen.

Kleinkunstenaar David Heijmans brengt in deze voorstelling een ode aan de worsteling. Vanuit een muzikaal-poëtisch universum onderzoekt David samen met het publiek wat we kunnen doen om de worsteling te boven te komen. Ondersteund door saxofonist Jos Baggermans creëert hij een muzikaal universum waarin invloeden van Bram Vermeulen, Bon Iver en Leonard Cohen te horen zijn.

Biografie
David Heijmans (1996) is een Nederlandse kleinkunstenaar die momenteel flink aan de weg timmert met zijn open en eerlijke kleinkunstvoorstellingen die recht in het hart weten te raken. Eerder speelde David zijn bekroonde voorstelling Branding, waarmee hij te zien was op festivals als Karavaan en Delft Fringe Festival. Voor deze voorstelling ontving hij in 2021 de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. In de zomers van 2022 en 2023 was David op NPO Radio 5 te horen als muzikaal columnist. In 2024 studeerde hij af aan de Master of Music van Fontys Academy of the Arts in de richting Muziektheater, met een zelfgeschreven musicalvoorstelling. Hiervoor behaalde hij in 2020 zijn Bachelor of Cabaret aan de Koningstheateracademie.

Credits
* Geschreven en uitgevoerd door David Heijmans
* Saxofonist: Jos Baggermans
* Concept en regie: David Heijmans
* Muziek: David Heijmans, met invloeden van Bram Vermeulen, Bon Iver en Leonard Cohen

Fringe Canal Tour

Met de boot langs drie voorstellingen

do. 29 mei 2025 19:15

Stap aan boord bij de schipper en ervaar het festival vanaf het water. Samen vaar je door de eeuwenoude grachten op weg naar drie voorstellingen die plaatsvinden op een locatie aan of niet ver van het water. Ontdek Delft zoals je het niet eerder zag. Kies je voor een tocht inclusief picknickmand of compleet met diner?

Hop on board with the captain and experience the festival from the water. Together, you'll sail through the centuries-old canals on your way to three performances taking place at a location by or near the water. Discover Delft like never before. Will you choose a tour with a picnic basket or a full dinner?

Donderdag, vrijdag en zaterdag / Thursday, Friday and Saturday | 19.15
Zaterdag en zondag / Saturday and Sunday | 12.15
Tijdsduur / Duration: 3,5 uur / hours
Startpunt / Starting point: The Social Hub
Prijs / Price: € 59,50 per persoon

19:30

Fringe Tour met Marijtje Pronk

Een wandeling langs drie voorstellingen

do. 29 mei 2025 19:30

Directeur Theater de Veste sinds 2019. Een theater waar niet alleen voor conventionele programmering wordt gekozen, maar ook voor vernieuwend aanbod en interactie met publiek. Marijtje Pronk kijkt ernaar uit om de festivalbezoekers mee op tour te nemen!

Director of Theater de Veste since 2019. A theater where not only ‘safe’ programming is chosen, but also innovative performances and interaction with the audience take place. Marijtje Pronk looks forward to taking Delft Fringe Festival visitors on the Fringe Tour!

  • Tijdsduur / Duration: 3 uur
  • Startpunt / Starting point: The Social Hub
  • Prijs / Price: € 39,50

Hidde Kramer

Auditive Connections

do. 29 mei 2025 20:00

Doe mee aan dit spel om te ontdekken wat het betekent om verbonden te zijn in een digitale wereld. Ben je echt verbonden als je via het internet contact hebt, of moet je fysiek bij elkaar zijn voor een echte verbinding? Durf je je open te stellen, of blijf je anoniem als toeschouwer?

Auditive Connections is een interactieve game en performance die je speelt met je mobiele telefoon en je eigen lichaam. In deze voorstelling creëer je samen met anderen een gedeelde ervaring en draag je bij aan een evoluerend lappendeken van geluiden en stemmen van de publiek die jou voorgingen. Verbinden via het internet biedt afstand en veiligheid, maar om verder te komen, moet je durven een echte verbinding aan te gaan met elkaar in het echte leven.

Kom mee doen aan een unieke en persoonlijke ervaring die mogelijk je kijk op technologie en de rol ervan in je leven verandert. Misschien ga je zelfs met nieuwe vrienden naar huis. Durf jij je open te stellen voor een ander mens, of blijf je anoniem als toeschouwer?

Biografie
Hidde Kramer's werk omvat composities voor musici en/of elektronica, filmscores, interactieve installaties en multimedia geluidswerken. In zijn werk verkent hij elektronische, gemengde, elektroakoestische en akoestische geluiden. Hij zoekt altijd naar een balans tussen het abstracte en het concrete, houdt ruimte voor emotie en zoekt naar een gevoel van schoonheid. De laatste tijd is het publiek als kern van het werk, en de rol van het werk om persoonlijke ervaringen te vormen, een speciaal interessegebied voor Hidde.

Hidde studeerde Compositie, Muziekproductie & Songwriting aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij les kreeg van Klaas ten Holt, Ivo Witteveen en Daniel Testas. Na het afronden van zijn bachelor volgde hij compositielessen bij Calliope Tsoupaki aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

In juni 2023 voltooide hij zijn master in Compositie aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij studeerde bij Calliope Tsoupaki en Mayke Nas, en cursussen volgde aan de Sonologie-afdeling. Momenteel werkt hij vanuit Den Haag aan verschillende projecten in verschillende disciplines.

Jasperina Verheij

De Bubbels van Babel

do. 29 mei 2025 20:00

*De Bubbels van Babel *is een voorstelling vol knappende zeepbellen, borrelend onbegrip en bruisend gezang. Mezzosopraan Jasperina Verheij verkent de aantrekkingskracht van bubbels door een unieke combinatie van solo-zang, hedendaagse muziek en dans. Durf jij uit je bubbel te stappen?

‘…en laten we hun spraak verwarren zodat ze elkaar niet langer kunnen verstaan.’
Zo werd gesproken in de mythe over de toren van Babel. En zo lijkt het anno 2024 nog steeds: we spreken langs elkaar heen, begrijpen elkaar vaak niet écht, en lezen steeds vaker over de ‘verbubbeling’ van onze samenleving. De Bubbels van Babel is een voorstelling vol Babylonische spraakverwarringen. Wat gebeurt er als je onder water duikt en alleen nog je eigen bubbel ziet? En wat gebeurt er als die bubbel barst? Zijn we eigenlijk wel in staat om onze bubbel te verlaten?

De voorstelling brengt bestaande composities van onder andere Georges Aperghis en Mauricio Kagel, naast nieuwe werken van Robin Fiedler en Anat Spiegel, speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd. In dit werk blijft muziek en beweging met elkaar in gesprek.

Biografie
Jasperina Verheij is mezzosopraan en een veelzijdig, expressief musicus. Met een combinatie van vele interesses en studies in muziek, dans en wetenschap haalt ze haar inspiratie overal vandaan. Ze ontwikkelt zich momenteel ook als (theater)maker met een grote liefde voor interdisciplinariteit. Jasperina studeert voor haar master klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium. Ze behaalde haar Bachelor zang met onderscheiding voor artisticiteit en veelzijdigheid, en haar Bachelor blokfluit. Tevens behaalde ze een Bachelor in Life Science & Technology aan de universiteiten van Leiden en Delft. Nu studeert ze voor de Master 'Health and Digital Transformation' aan de Universiteit van Maastricht.

Credits
* Makers: Jasperina Verheij (mezzosopraan),
* Componisten: Georges Aperghi, Mauricio Kagel, Robin Fiedler, Anat Spiegel

20:00

Sebastiaan de Bie

Is er iemand thuis

do. 29 mei 2025 20:00

Is er iemand thuis is een cabaretmonoloog over ongemakkelijke pogingen tot seks, liefde en het gevoel nergens thuis te zijn. Het vertelt het verhaal van een man die, ondanks zijn herhaaldelijke pogingen, telkens faalt in het maken van verbinding met de mensen om hem heen. Deze mislukte interacties worden steeds pijnlijker, maar uiteindelijk wordt duidelijk dat het onopgeloste gat in hemzelf de ware oorzaak is van zijn onvermogen om contact te maken. Deze voorstelling is een ode aan het blijven proberen, zelfs als het onhandig of pijnlijk is. Is er iemand thuis is theater voor en over de eenzame, lieve sukkels die we allemaal soms zijn.

Biografie
Sebastiaan de Bie (1999) groeit op in Bussum en volgt het gymnasium in Hilversum. In 2021 studeert hij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Na zijn opleiding speelt hij als acteur in verschillende theatervoorstellingen in Nederland en België. Sebastiaan ontwikkelt een eigen theaterstijl, een mengvorm van cabaret, toneel, storytelling en stand-up comedy, waarin hij zijn grofheid en gevoeligheid combineert. Zijn humor is cynisch en romantisch tegelijk, en altijd eerlijk, zelfs als niet alles wat hij zegt waar is. In 2024 wint hij zowel de jury- als publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Credits
* Concept, tekst en spel: Sebastiaan de Bie
* Regie- en tekstadviezen: Lisa Ostermann en Laurens Krispijn de Boer
* Met speciale dank aan: Pieter Bouwman

Lilian Kafa

SIRA3 / صِرَاع.

do. 29 mei 2025 20:00

*SIRA3 *is een intens dansduet van choreograaf Lilian Kafa over haar ervaring met een burn-out. Het Arabische woord SIRA3 betekent ‘conflict’ en is een verwijzing naar de innerlijke oorlog die ontstaat door de strijd tussen willen en niet kunnen. De voorstelling onderzoekt de impact van stress, angst en de uitputting van het lichaam en geest, die vaak onzichtbaar zijn voor de buitenwereld.

Kafa neemt je mee in haar ervaring van mentale en fysieke overbelasting, van black-outs en paniekaanvallen tot het moment waarop het lichaam simpelweg niet meer kan. De voorstelling benadrukt de kracht van zelfreflectie en veerkracht, en de noodzaak om tijdig te stoppen voordat de stress onherstelbare schade aanricht. SIRA3 is een krachtige oproep om meer aandacht te hebben voor de innerlijke strijd van degenen die worstelen met hun mentale en fysieke grenzen.

Biografie
Lilian Kafa is een choreograaf en danseres met een unieke stijl die elementen van modern, hiphop, waacking en Arabische volksdans combineert. Geboren in Syrië, kwam ze in 2016 naar Nederland, waar ze haar passie voor dans verder ontwikkelde. Haar werk wordt sterk beïnvloed door haar achtergrond en opvoeding in een familie waar muziek en dans centraal stonden. De overgang naar Nederland bracht echter een persoonlijke crisis met zich mee, die leidde tot een burn-out. Dans werd voor haar zowel een uitlaatklep als een middel om maatschappelijke thema’s zoals identiteit en stress te verwerken. Lilian Kafa wil met haar werk ongehoorde stemmen en ervaringen naar het podium brengen en veilige ruimte creëren waar iedereen zichzelf mag zijn. Ze studeert momenteel watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam, maar haar hart ligt bij choreografie en dans.

Credits
* Muziek: Ensemble Klang, Age Coin
* Fotograaf & videograaf: Juliana Palermo

Die Andere Twee

BRIEF

do. 29 mei 2025 21:00

In BRIEF ordenen Thirze en Rosalie (Die Andere Twee) hun binnenwereld voor de lezer – of in dit geval luisteraar – in brieven op muziek. In een brief kun je je woorden zorgvuldig kiezen, zodat niemand verkeerd begrepen wordt. Die Andere Twee zijn jaloers op mensen die goed kunnen bluffen, die hun woorden niet zo zorgvuldig kiezen en desondanks tóch hun zin krijgen. In deze kleinkunstvoorstelling werken ze al hun frustraties, gedachten en gepieker uit in brieven. Want in een brief mag je zo lang nadenken als je wilt, en als je iets verkeerd zegt, zie je toch niet hoe het aankomt. Met speelse en talige liedjes zingen ze brieven vol twijfel.

Van liefdesbrieven die je nooit zou durven sturen tot brieven vol opgekropte woede die je evenmin zou durven versturen. Van zorgvuldig uitgewerkte verhalen tot slordige kladjes met doorhalingen. Van meerstemmige opsommingen tot persoonlijke ontboezemingen. Ze worden begeleid door Bram Scharpach aan de piano.

Biografie
Die Andere Twee bestaat uit Thirze Rebergen (23) en Rosalie Custers (22), een cabaretduo dat elkaar in 2020 leerde kennen op de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze al in het eerste jaar begonnen samen te werken. Ze maken meerstemmige kleinkunstvoorstellingen die vaak draaien om twijfel en sociaal ongemak.

Thirze Rebergen houdt van theater waarin de underdog centraal staat. In haar afstudeervoorstelling Het lek (2024) onderzocht ze hoe je bang kunt zijn, maar toch niet laf. Haar werk combineert haar liefde voor gepieker met lichte en brutale liedjes en speelse scènes. Naast het podium schrijft Thirze onder andere liedteksten voor groep-8-musicals en opera’s en werkt als docent/regisseur voor middelbare schoolvoorstellingen.

Rosalie Custers groeide op in een creatieve familie en vond haar weg naar het podium via muziek- en theaterlessen, musicals en jeugdtheater. Haar liefde voor humor en het maken van verhalen bracht haar naar de Koningstheateracademie, waar ze haar eigen stijl verder ontwikkelde. Na haar afstuderen verhuisde ze terug naar Antwerpen om verder te maken, spelen, zingen en theater- en muzieklessen te geven.

Bram Scharpach, vierdejaars student aan de Koningstheateracademie, is de pianist en liedjesschrijver van het duo. Hij schrijft het liefst liedjes over onderwerpen die je het liefst niet bespreekt, zoals karton, liefde en evolutie. Samen met Thirze schreef hij een groep-8-musical over klimaatverandering. In 2024 richtte hij Liedjes uit de La op, een podium voor kleinkunstenaars om hun werk ten gehore te brengen.

Credits
* Geschreven en uitgevoerd door Thirze Rebergen en Rosalie Custers
* Pianobegeleiding: Bram Scharpach
* Concept en regie: Die Andere Twee
* Muziek: Thirze Rebergen, Rosalie Custers en Bram Scharpach

21:00

Collectief Teder

Cornflakes, No Pornflakes

do. 29 mei 2025 21:00

Kellogg’s Cornflakes als anti-masturbatiecampagne? In Cornflakes, No Pornflakes duikt Collectief Teder (Clé Delphi & Isa Zwart) in de geschiedenis van dit ontbijticoon en doorbreekt taboes rond seksualiteit met zang, humor en kwetsbare verhalen. Van roddels op het schoolplein tot ondeugende chatgesprekken in Habbo Hotel – seksuele ideeën ontstaan overal.

De voorstelling is een reflectie op de impact van seksuele taboes, en onderzoekt hoe deze doorwerken in de maatschappij. Met meerstemmige zang, elektronische klanken en een flinke dosis humor delen Isa en Clé hun persoonlijke verhalen en dagen het publiek uit tot reflectie, ontroering en een lach. Cornflakes, No Pornflakes laat je niet alleen anders naar Kellogg’s kijken, maar ook naar je eigen ideeën over seksualiteit. Na deze voorstelling zal je ontbijt nooit meer hetzelfde smaken!

Biografie
Collectief Teder is het feministische muziektheatercollectief van Clé Delphi en Isa Zwart. Ze ontmoetten elkaar op de opleiding ArtEZ Muziektheater in Arnhem en ontdekten al snel een gedeelde frustratie: hoe hardnekkig het patriarchaat doorwerkt in onze samenleving. Sinds 2022 vormen ze een muzikaal en dynamisch duo. Hun voorstellingen balanceren tussen vermaak, ontroering en scherpe reflectie.

Ze verweven persoonlijke verhalen met confronterende (misogyne) feiten, gebracht in een muzikaal palet van meerstemmige zang, elektronische klanken en akoestische muziek. Denk aan een vleugje cabaret, een snufje pijnlijke realiteit en een flinke dosis tederheid. Ze hebben drie voorstellingen op hun naam staan: De Heksenhamer (gepresenteerd op het Café Theater Festival), NASA, 100 tampons & bloedende schaamte (in samenwerking met Winterkaravaan), en Cornflakes, No Pornflakes. Clé en Isa touren door Nederland en zijn al op festivals als Karavaan, Hoogte80 Festival en het Wuzhen Theatre Festival in China te zien geweest.

Credits
* Geschreven en uitgevoerd door Clé Delphi en Isa Zwart
* Muziek en zang: Clé Delphi & Isa Zwart

Nicchelle Buyne

De Stilte Die We Delen

do. 29 mei 2025 21:00

De Stilte Die We Delen is een intieme, poëtische voorstelling waarin Nicchelle Buyne haar persoonlijke zoektocht naar haar oma tastbaar maakt. Met krachtige teksten verkent ze de gelaagdheid van een vrouw die ze nooit écht heeft gekend, waarbij ze ruimte geeft aan ongrijpbaarheid.

De voorstelling schakelt van een warme nacht in Suriname, waar de geuren van palmbomen en de zang van pijlgifkikkers de lucht vullen, naar de kade van een koude haven vol gekraak van hijskranen. Nicchelle transformeert voor je ogen, trekt de elegante kleding van haar grootmoeder aan en roept haar aanwezigheid op met swingende muziek en elegante bewegingen. Rauwe emoties worden ritmische zinnen. Stilte en spraak worden afgewisseld met muziek.

Nicchelle staat in haar eentje op het podium, maar wordt door haar familie bijgestaan in de vorm van audiofragmenten. De grens tussen herinnering en werkelijkheid vervaagt, terwijl ze balanceert tussen wat ooit was en wat had kunnen zijn. De Stilte Die We Delen nodigt je uit om de leegte te omarmen en te onderzoeken hoe afwezigheid ons vormt. En om te rouwen, ook als iemand het misschien niet heeft verdiend.

Biografie
Nicchelle Buyne (zij/die) is een Surinaams-Nederlandse multidisciplinaire maker die spoken word, muziek, audio-opnames en storytelling verweeft tot meeslepende voorstellingen. Met haar werk zoekt ze naar verbinding, maar ook naar confrontatie—zowel met zichzelf als met haar publiek. Haar kwetsbare maar krachtige performances zijn een uitnodiging om stiltes te doorbreken.

Nicchelle is een trotse autodidact. In 2023 nam ze deel aan de Poetry Circle 070, waar ze leerde over poëzie en performance. Sindsdien betreedt ze podium na podium. Ze stond onder andere op Mensen Zeggen Dingen, Read My World en What You See Festival. In 2024 publiceerde ze haar eerste essay in Zij/Haar, een verzamelbundel over queer literatuur van uitgeverij De Kleine Uil.

Credits
* Tekst en spel: Nicchelle Buyne
* Regie en advies: Nilay Ceber
* Decor en kostuum: Nilay Ceber en Nicchelle Buyne
* Audiomontage: Nanoah Struik en Nicchelle Buyne
* Met audiofragmenten van: Nicchelle Buyne, OiBeats, RandomRecord19, Lieve Hugo, Ben Boncan en Lola Moore

Met dank aan: Iedereen die hun stem heeft verleend, Vlinder Verouden en Melissa Knollenburg.

David Heijmans

Tot ik weet waar de stilte wacht

do. 29 mei 2025 21:00

In Tot ik weet waar de stilte wacht gaan vader en zoon samen op reis. De zoon, die zijn pijn het liefst van de daken schreeuwt, maar vergeten is om naar zichzelf te luisteren. De vader, die na een leven lang zwijgen eindelijk zijn stem begint te vinden. Samen rijden ze het onbekende in, langs vulkaankraters, regenwoud en oceaanzicht, in een poging elkaars worsteling te doorgronden en begrijpen.

Kleinkunstenaar David Heijmans brengt in deze voorstelling een ode aan de worsteling. Vanuit een muzikaal-poëtisch universum onderzoekt David samen met het publiek wat we kunnen doen om de worsteling te boven te komen. Ondersteund door saxofonist Jos Baggermans creëert hij een muzikaal universum waarin invloeden van Bram Vermeulen, Bon Iver en Leonard Cohen te horen zijn.

Biografie
David Heijmans (1996) is een Nederlandse kleinkunstenaar die momenteel flink aan de weg timmert met zijn open en eerlijke kleinkunstvoorstellingen die recht in het hart weten te raken. Eerder speelde David zijn bekroonde voorstelling Branding, waarmee hij te zien was op festivals als Karavaan en Delft Fringe Festival. Voor deze voorstelling ontving hij in 2021 de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. In de zomers van 2022 en 2023 was David op NPO Radio 5 te horen als muzikaal columnist. In 2024 studeerde hij af aan de Master of Music van Fontys Academy of the Arts in de richting Muziektheater, met een zelfgeschreven musicalvoorstelling. Hiervoor behaalde hij in 2020 zijn Bachelor of Cabaret aan de Koningstheateracademie.

Credits
* Geschreven en uitgevoerd door David Heijmans
* Saxofonist: Jos Baggermans
* Concept en regie: David Heijmans
* Muziek: David Heijmans, met invloeden van Bram Vermeulen, Bon Iver en Leonard Cohen

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers