Vrijwilligers gezocht .

Vrijwilligers van Delft Fringe hebben een streepje voor.

Je hebt mensen die enthousiast zijn over het Delft Fringe Festival. En je hebt mensen die zó enthousiast zijn dat ze vrijwillig de handen uit de mouwen steken om er met elkaar een knaller van een festival van te maken. Ben jij zo iemand? Mooi!

Als vrijwilliger ben je onmisbaar voor het Delft Fringe Festival. Als medewerker, maar ook als ambassadeur voor al het aanstormend talent dat zich deze dagen in het zweet werkt, zich blootgeeft en het publiek verrast met hun kunsten.

Of je voor het eerst komt of niet, dat maakt niet uit. Zolang je maar minimaal drie dagdelen beschikbaar bent van dinsdag 28 mei tot en met zondag 9 juni.

M5GoH9Br3PNBNAaAxSVM2U5AJq4EGZ4zdVWuVGct

Wat krijg je ervoor terug?

 • Je krijgt een passe-partout om alle voorstellingen te bezoeken. Zo kan je uit eigen ervaring bezoekers informeren en enthousiasmeren.
 • Je krijgt het enige echte, officiële, originele Delft Fringe Festival t-shirt.
 • Je krijgt voor het festival begint een korte training tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten. Leer je ook meteen je collega-vrijwilligers kennen.
 • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst, waarmee je meteen goed verzekerd bent dankzij de vrijwilligersverzekering van gemeente Delft.
 • Je krijgt een uitnodiging voor de leukste Fringe feestjes!
 • Je ontmoet leuke mensen en ontdekt misschien verborgen locaties in Delft die je nog niet kende
 • Je leert de makers kennen en je helpt hen een groter publiek te bereiken. Dus ook voor de makers ben je belangrijk!
 • Je krijgt een uniek kijkje achter de schermen van het festival
 • Je kan je werk voor een culturele organisatie mooi op je CV zetten
EPAooxE92s3grWIPVe595XDDrLObUKUCwiXOnxzW
4vMJSFVNjqtoHaTTD69Cbiov4VdLRJw2Mpn8ZOUB

Wie zoeken we?

 • Je bent enthousiast en vindt het leuk om met zowel het publiek als met de makers om te gaan.
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je bent minimaal 3 diensten beschikbaar, voor, tijdens en/of na het festival.
 • Je kan met een smartphone en iPad werken (of we geven je een spoedcursus)
 • Je bent multi-inzetbaar: opbouwen, afbreken, het publiek verwelkomen, kaartjes scannen en verkopen jij bent er klaar voor.
 • Je verdiept je van tevoren in het programma en gaat veel voorstellingen kijken, zodat je het publiek goed kan informeren.
VzjcGpVm9VkFhyh3cwA9cei2CVOUh6f5UTgcVAFe

Wat?

Ja, van alles dus! Voor het festival begint moeten we opbouwen, materialen naar de locaties brengen, dat soort dingen. En bij de afbouw (meestal de zondag meteen na de laatste voorstelling) moet alles weer terug naar het productiekantoor.

Tijdens het festival informeer je het publiek, verkoop je kaartjes, ben je gastheer/vrouw of help je op kantoor met de uitgifte van spullen. Soms ga je mee met een tour of wijs je bezoekers de weg. Je kunt je ook aanmelden als fotograaf.

Vr6fNZTDNsEwEYLglyD1CwZLSH6MXQPv4MpFfjPg

Waar?

Op 1 van de 31 locaties

Als publieksbegeleider werk je op een van de 31 locaties. Je controleert de kaartjes, leidt iedereen naar een goede plek en zorgt dat het publiek na afloop kan stemmen.

Op de Markt

De kassa en informatiebalie vind je op de Markt. Te herkennen aan ons uit de kluiten gewassen Roze Konijn. Hier verkoop je kaarten en geef je tips en informatie over de voorstellingen.

Op het productiekantoor

Als productie-assistent zorg je dat alles klaarstaat voor bezoekers en makers. Dat kan van alles zijn: nog even een iPad naar 1 van de 31 locaties brengen, nog even dat laatste blaadje lamineren, spullen uitdelen, een bordje ophangen. Of is er ineens een publieksbegeleider uitgevallen, dan spring je in.

5Tpp1y41jnnTY8JQWjp9CmvJeJpoVjaZf2kg7RQ6

Wanneer?

Een festivaldag begint meestal om 11.00 uur en eindigt om 23.00 uur (op zondag 17.00 uur). Je werkt in in shifts, gemiddeld 5 uur per shift. Ergens half april zetten we de shifts online. Je logt dan in op de vrijwilligersportal en deelt zelf je schema en diensten in. 

aIB37zs6g9Z1kri0z8VfWQEKltW8nvwPAmGi9j43

Spread the word

Heb je goede vrienden, vage kennissen, toffe collega’s, interessante buren, foute ooms, leuke tantes of andere mensen die het goed zouden doen als vrijwilliger op het Delft Fringe Festival? Deel deze pagina, make them an offer they can’t refuse, kijk ze lief aan! Kortom: zegt het voort.

oFmympQ4SbGepeTXGzq6y4Vy9BrEbSHa0m5KkeCf

Vragen?

Interesse maar nog niet alles duidelijk? Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@delftfringefestival.nl.

r7biIKDoKDrLDDc6MNNqhF0rA7sySPDC0p7TwEF3

Let's keep you posted

Abonneer je op de vrijwilligersnieuwsbrief en blijf op de hoogte bent van alle nieuwtjes. Ook als je je (nog) niet hebt aangemeld als vrijwilliger.

vXXS2JVtcC1kVK1kgKaRurINqWT2a1KaIB7B4WjT

Dit vonden zij ervan

Ik heb een heerlijke 10 dagen beleefd. Ik had even tijd nodig om te landen. Maar kijk er met een brede glimlach op terug.

- Esther, vrijwilliger 2022

Ik heb grote bewondering voor het team! Dat het jullie lukt om zo'n kwalitatief goed festival vorm te geven roept deze bewondering op. En schijnbaar met zoveel gemak, genieten en plezier. Dit is inspirerend om als vrijwilliger ook een goede bijdrage te leveren. Dank jullie voor de leuke ervaring!

- Monique, vrijwilliger 2022

Was weer top met alle gezellige vrijwilligers en bevlogen makers. Tot volgend jaar!

- Jack, vrijwilliger 2022

Ik vind de blije sfeer van het publiek, de artiesten en de organisatie het leukst aan mijn werk als vrijwilliger bij Delft Fringe Festival. En natuurlijk dat je zowel voor als achter de schermen iets meekrijgt van de voorstellingen.

- Marjolijn, vrijwilliger 2023

Ik krijg energie van de fijne sfeer sfeer rond het festival. De makers, de staf, het contact met de andere vrijwilligers, het fijne publiek, de verschillende locaties en de diversiteit aan voorstellingen maken het voor mij een feestje waar ik graag als vrijwilliger aan wil meewerken!

- Trees, vrijwilliger 2023

Als vrijwilliger vind ik het leuk om begeleider te zijn van een groep die meegaat met de Canal Tour. Ook geef ik graag informatie aan het publiek over het festival en vind ik het leuk om als coördinerende publieksbegeleider op de locatie Royal Delft aan het werk te zijn.

- Patricia, al 12 jaar vrijwilliger

De saamhorigheid onderling vind ik erg leuk! Ook hou ik van theater en muziek. Verder vind ik het contact met het publiek ook erg leuk.

- Dora, al meer dan 5 jaar vrijwilliger 

Jonge artiesten, diversiteit, enthousiasme en een hechte club vrijwilligers en organisatoren!

- Cees, al meer dan 7 jaar vrijwilliger

Het allerleukste vind ik als ik mensen kan overhalen om een keer een voorstelling te gaan bekijken en dat ze vervolgens terugkomen voor nog meer voorstellingen!

- Monique, al 14 jaar vrijwilliger

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers