FESTIVALMEDEWERKERS .

Vrijwilligers van het Delft Fringe Festival hebben een streepje voor.

Sta jij te popelen om te vrijwilligen op het Delft Fringe Festival? Kan je niet wachten tot Delft weer Fringe-roze kleurt? En om kennis te maken met de aanstormende talenten die hun kunsten op bijzondere plekken in de stad laten zien? Of wil je het Fringe-team dit jaar voor het eerst komen versterken? We ontvangen je graag met open armen voor het Delft Fringe Festival 2024 (dinsdag 28 mei tot en met zondag 9 juni).

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Delft Fringe Festival. Als medewerkers, maar zeker ook als ambassadeurs om de voorstellingen te promoten. Je krijgt een passe-partout om alle voorstellingen te bezoeken zodat je uit eigen ervaring de bezoekers kan informeren en enthousiasmeren.

We zijn op zoek naar enthousiastelingen die multi-inzetbaar zijn. Wil je ons komen helpen met opbouwen, het publiek verwelkomen, kaartjes scannen en verkopen?

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent als vrijwilliger hét visitekaartje van het festival. Je bent representatief, enthousiast en vindt het leuk om met mensen en makers om te gaan.
 • Jong (18+) en oud, studerend, werkend of gepensioneerd: iedereen is van harte welkom om mee te werken aan het leukste festival van Delft!
 • Je bent minimaal 3 diensten beschikbaar, voor, tijdens en/of na het festival). 
 • Je kunt met een smartphone en ipad werken (we leggen het je graag uit!).
P06rv53cTN40f4hDlmpSMICB5Tak2Z0XUrkwZyIi

Wat kun je van ons verwachten?

 • Als je 3 diensten draait krijg je een passe-partout waarmee je, als je vrij bent, naar alle voorstelling kunt gaan.
 • Het officiële en originele Delft Fringe Festival t-shirt.
 • Je krijgt een korte training tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten voorafgaand aan het festival. Zo leer je ook meteen je collega vrijwilligers alvast kennen.
 • Door de vrijwilligersovereenkomst val je onder de vrijwilligerspolis via de gemeente Delft.
 • Natuurlijk hebben we tijdens het festival het legendarische Ré’s karaokefeest om met elkaar te zingen (niet verplicht, maar wel leuk) en dansen!
 • Je leert veel nieuwe mensen en een hoop (verborgen) locaties in Delft kennen.
 • Je leert de opkomende makers kennen en je help hen mee een groter publiek te bereiken.
 • Een uniek kijkje achter de schermen bij het festival!
 • Een mooie toevoeging qua werk voor een culturele organisatie op je CV

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@delftfringefestival.nl.

Wat ga je doen?

Bij het Delft Fringe Festival zijn alle vrijwilligers multi inzetbaar. Voorafgaand aan het festival help je met de opbouw, breng je materialen naar de locaties etc. Bij de afbouw (meestal de zondag meteen na de laatste voorstelling) zorgen we ervoor dat alle spullen weer terug zijn op het productiekantoor.

Tijdens het festival ga je van alles doen: mensen informeren, kaartjes verkopen, gastheer/vrouw zijn, even meehelpen op kantoor met uitgifte van de spullen. Soms ga je mee met een tour of wijs je onze bezoekers de weg. Jij draait je hand er niet voor om. Wat je ook gaat doen, je wordt onderdeel van ons geweldige Delft Fringe vrijwilligersteam!

Vr6fNZTDNsEwEYLglyD1CwZLSH6MXQPv4MpFfjPg

Waar ga je werken?

Op 1 van de 28 locaties

Ga je aan de slag als publieksbegeleider en ben je het visitekaartje van het festival. Je controleert de toegangskaarten en zorgt voor een goede publieksstroom. Na afloop van de voorstelling zorg je ervoor dat het publiek kan stemmen hoe zij de voorstelling ervaren hebben. Je werkt op verschillende locaties in de stad.

Op de Markt

Bij de kassa (een groot roze konijn) en informatiebalie ben je verantwoordelijk voor de verkoop van kaarten voor de voorstellingen en geef je informatie en goede tips over de voorstellingen. Je hebt veel contact met het publiek en toevallige passanten. Lees je van te voren in zodat je op de hoogte bent van het programma (en ga voorstellingen bekijken zodat je uit eigen ervaring spreekt!).

Op het productiekantoor

Als productie assistent ondersteun je de organisatie, vrijwilligerscoördinator met het vormgeven van het festival en zorg je dat alles klaarstaat voor bezoekers en makers. Dit kan van alles zijn. Nog even een ipad naar 1 van de 28 locaties brengen, nog even dat laatste blaadje lamineren, de sleutel naar de Genestetkerk brengen, spullen uitdelen, een bordje ophangen. Of er is een publieksdienst uitgevallen, dan vul jij deze positie in.

Werktijden

Een festivaldag begint meestal om 11.00 uur en eindigt om 23.00 uur (op zondag 17.00 uur). Alle taken worden ingedeeld in shifts. Je werkt per gemiddeld 5 uur per shift. Vanaf half april komen de shifts online. Via een persoonlijk portal kan je zelf je schema en diensten indelen. Uitleg hoe je dat doet krijg je nog van ons te horen.

aIB37zs6g9Z1kri0z8VfWQEKltW8nvwPAmGi9j43

Zeg het voort!

Wat is er leuker dan samen vrijwilligen, je ervaringen delen? Wellicht ken je vrienden, kennissen, collega’s, buren, broers of zussen die het leuk vinden om als vrijwilliger bij Delft Fringe Festival aan de slag te gaan? Wijs hen dan op deze pagina! Word samen onderdeel van ons geweldige Delft Fringe vrijwilligersteam.

Meld je aan als vrijwilliger

Blijf op de hoogte

Tip: abonneer je vrijblijvend op de vrijwilligersnieuwsbrief zodat je op de hoogte bent van alle nieuwtjes!

Ervaringen van anderen

Ik heb een heerlijke 10 dagen beleefd. Ik had even tijd nodig om te landen. Maar kijk er met een brede glimlach op terug.

- Esther, vrijwilliger 2022

Ik heb grote bewondering voor het team! Dat het jullie lukt om zo'n kwalitatief goed festival vorm te geven roept deze bewondering op. En schijnbaar met zoveel gemak, genieten en plezier. Dit is inspirerend om als vrijwilliger ook een goede bijdrage te leveren. Dank jullie voor de leuke ervaring!

- Monique, vrijwilliger 2022

Was weer top met alle gezellige vrijwilligers en bevlogen makers. Tot volgend jaar!

- Jack, vrijwilliger 2022

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers