31 MEI - 11 JUNI 2023

FESTIVALMEDEWERKERS .

Vrijwilligers van het Delft Fringe Festival hebben een streepje voor.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Delft Fringe Festival. Jong (18+) en oud, studerend, werkend of gepensioneerd: iedereen is van harte welkom om mee te werken aan het leukste festival van Delft! 

Komende editie (2 - 12 juni 2022) gaan we weer ‘live’ en zijn er zo'n 100 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: zowel tijdens het festival als in de voorbereiding en de afbouw kunnen we versterking gebruiken. Welke vrijwilligersfunctie past het beste bij jou? Word je publieksmedewerker, kassamedewerker of ben jij de allrounder die overal inzetbaar is? Wat je ook gaat doen, je wordt onderdeel van ons geweldige Delft Fringe vrijwilligersteam. Lees hieronder over de verschillende functies en meld je aan via het aanmeldformulier!

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@delftfringefestival.nl.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent als vrijwilliger hét visitekaartje van het festival. Je bent representatief, enthousiast en vindt het leuk om met mensen en makers om te gaan.
 • Je bent minimaal 3 diensten beschikbaar in de periode 30 mei tot en met 13 juni 2022 (voor, tijdens en/of na het festival)

Wat kun je van ons verwachten? 

 • Als je 3 diensten draait krijg je een passe-partout waarmee je naar alle voorstelling kan gaan. (*indien plaats beschikbaar)
 • Het officiële en originele Delft Fringe Festival t-shirt.
 • Door de vrijwilligersovereenkomst val je onder de vrijwilligerspolis via de gemeente Delft.
 • Natuurlijk hebben we tijdens het festival een goed feest om met elkaar te dansen!
 • Je leert veel nieuwe mensen en een hoop (verborgen) locaties in Delft kennen.
 • Een uniek kijkje achter de schermen bij het festival!
 • Een hoop gezelligheid, ervaring en oneindig veel dankbaarheid.

VRIJWILLIGERSFUNCTIES

Publieksmedewerker
Als publieksbegeleider ben je het visitekaartje van het festival. Je bent hét eerste aanspreekpunt voor het festivalpubliek. Je controleert de toegangskaarten en zorgt voor een goede publieksstroom. Je werkt op verschillende locaties in de stad. Publieksbegeleiders zijn representatief, vriendelijk, gastvrij, enthousiast en zelfstandig. Herken je jezelf hierin? Dan ben jij waarschijnlijk onze publieksbegeleider!

 • Je krijgt een training tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten voorafgaand aan het festival. Zo leer je ook meteen je collega vrijwilligers alvast kennen.
 • Je kunt met een smartphone werken én hebt er één ter beschikking.

Kassamedewerker & informatiebalie
Naast de verkoop van kaarten voor de voorstellingen ben je in deze functie verantwoordelijk voor het geven van informatie en goede tips over de voorstellingen. Je hebt veel contact met het publiek en werkt met een gezellig team samen. Je werkt vanuit het festival paviljoen op de markt of in het festivalhart, het Rietveld Theater.

 • Je krijgt een training tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten voorafgaand aan het festival. Zo leer je ook meteen je collega vrijwilligers alvast kennen.
 • Je hebt rekenkundig inzicht.
 • Je bent op de hoogte van het programma en de voorstellingen.
Productieassistent
In deze functie ondersteun de je de organisatie met het vormgeven van het festival en zorg je dat alles klaarstaat voor bezoekers en makers. Steek jij graag je handen uit de mouwen? Schrijf je dan in als productieassistent. Je helpt mee met het op en afbouwen van het festival, borden ophangen zodat iedereen weet dat het Delft Fringe Festival is, en op welke locaties er allemaal voorstellingen zijn. Als alles staat en het festival van start is gegaan ben je vliegende keep: je brengt flyers of banken van a naar b, locaties moeten worden omgebouwd enzovoort.
 • Je krijgt een korte briefing tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten voorafgaand aan het festival. Zo leer je ook meteen je collega vrijwilligers alvast kennen. 
 • Een rijbewijs kan handig zijn, maar is niet noodzakelijk.
Allround medewerker
Dit is onze meest afwisselende functie. Je bent de rechterhand van de vrijwilligerscoördinator en de productieleider. Klaar om in te springen waar nodig en je hebt kennis van alle functies. Je kunt ingedeeld worden in alle functies die hierboven omschreven zijn. Ben je flexibel, vind je het leuk om verschillende taken te doen en ben je daarnaast ook nog gastvrij en houd je van aanpakken? Dan ben jij onze gedroomde allround medewerker!
 • Je krijgt een training voor kassamedewerker en publieksbegeleider tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten voorafgaand aan het festival. Zo leer je ook meteen je collega vrijwilligers alvast kennen. 
 • Je kunt met een smartphone werken én hebt er één tot je beschikking. 
 •  Je hebt rekenkundig inzicht. 
Werktijden
Een festivaldag begint meestal om 11.30 uur en eindigt om 23.00 uur (02:00 uur in het weekend). Alle taken worden ingedeeld in shifts. Je werkt per gemiddeld 5 uur per shift. De shifts worden kort voor het festival verdeeld en via de mail aan de vrijwilligers bekend gemaakt. Uiteraard houden we hierbij zo veel mogelijk rekening met jouw wensen.
 
Zeg het voort!
Ken je vrienden, kennissen, collega’s, buurvrouwen, buurmannen, broers of zussen die het leuk vinden om als vrijwilliger bij Delft Fringe Festival aan de slag te gaan? Wijs hen dan op deze pagina! Wordt samen onderdeel van ons geweldige Delft Fringe vrijwilligersteam.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers