Nieuws .

Het laatste nieuws van Delft Fringe Festival.

De coronabestrijding heeft veel gevolgen voor het culturele leven. Willem Overgaag van Impresariaat Willem uit Delft kan daarover meepraten. Hij vertegenwoordigt onder meer de artiesten en theatergroepen Pieter Jouke, HUN en De Gestampte Meisjes, die allen eerder op Delft Fringe Festival stonden. Willem deelt met ons zijn kijk op de impact van corona op de podiumkunsten.
Knal samen met Dion een magisch nieuwjaar in!
“Ik genoot er echt van om de toeschouwers te verbinden met de makers. Dit deed ik door bezoekers te adviseren, hen te vertellen wat er op het programma stond en makers onder hun aandacht te brengen.”
Als programmamaker ondersteun je de programmeur bij de (artistiek)-inhoudelijke ontwikkeling van de context- en randprogramma’s. En programmeer (en produceer) je evenementen door het jaar heen en ontwikkel je samen met de directeur (nieuwe) inhoudelijke samenwerkingen.
Ter gelegenheid van het tienjarige jubileum van het Delft Fringe Festival in 2021 werken wij samen met de TU Delft - faculteit Bouwkunde - aan een onderwijsprogramma. De komende maanden werken studenten aan een beeldbepalend festivalpaviljoen voor op de Markt.
Van oorsprong is het Delft Fringe Festival een festival in de binnenstad van Delft. Omdat we het belangrijk vinden om ook inwoners uit andere wijken bij het festival te betrekken, beweegt het Delft Fringe Festival zich de komende jaren ook buiten de binnenstad.

De Roze Hoed!

23 november 2020

De makers van Delft Fringe Festival editie 2021 (27 mei t/m 6 juni) zijn inmiddels geselecteerd. Om hen aan jullie voor te stellen, hebben we 'De Roze Hoed' in het leven geroepen! Een online serie waarin we een inkijkje geven in de wereld van onze makers in aanloop naar het festival toe.
We hebben de Fringe Denktank opgericht omdat we inclusiever willen werken: praten mét in plaats van praten óver nieuwe makers.
Elk najaar organiseren we de Open Call, een periode waarin jonge makers zich kunnen aanmelden voor deelname aan het festival. Omdat editie 2020 niet heeft kunnen plaatsvinden loopt het dit jaar een beetje anders.
Vanwege de afstandsmaatregelen kunnen helaas niet alle huidige locaties deelnemen aan de volgende editie van het festival. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe locaties in Delft.
Wat is het heerlijk om weer naar het theater te kunnen gaan! Tijdens de lockdown heb ik samen met de kinderen (7 en 9 jaar) een aantal keer online theater gekeken. Maar dat we weer echt in het publiek kunnen zitten maakt het toch nóg leuker.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers