31 MEI - 11 JUNI 2023

Over Delft Fringe Festival .

Meer dan een jaarlijks festival.

Sinds de start in 2011 is Delft Fringe Festival uitgegroeid van een bescheiden project tot een bloeiende professionele organisatie. Elk jaar organiseren we eind mei, begin juni een twee weken durend podiumkunstenfestival op tal van historische locaties in Delft. Inmiddels is ons programma-aanbod uitgebreid, zijn we het hele jaar door actief en spelen we een belangrijke rol in het culturele leven in Delft én heel Nederland.

Door middel van het bruisende festival, de speciale theateravonden en een tweejaarlijkse productie bieden we jonge theatermakers uit uiteenlopende podiumkunstengenres de kans om de zo broodnodige vlieguren binnen een professionele setting te maken en zich op die manier verder te ontwikkelen. Maar óók om het publiek te vermaken, ontroeren en zich te laten verleiden door deze fantastische nieuwe talenten: jonge mensen die mooie, relevante verhalen te vertellen hebben, verhalen die niet zelden een fascinerend beeld schetsen van de wereld van vandaag.

DELFT FRINGE FESTIVAL

Delft Fringe Festival is een van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor jonge makers in Nederland. Binnen Zuid-Holland is het zelfs het enige podiumkunstenfestival dat zich volledig richt op nieuw talent. Het festival vervult daarmee een cruciale rol in deze tijd waarin – door de forse bezuinigingen op cultuur – veel productiehuizen niet meer bestaan en het aantal speelmogelijkheden voor jonge makers drastisch verminderd is.

b5OcnGFktHw5mi0EmmQ50TPldnlWIh09sFYJSGKg

DELFT FRINGE FESTIVAL PRODUCTIE

In oktober 2019 vond met groot succes de eerste Delft Fringe Festival Productie plaats. Inhakend op het landelijke themajaar ‘De Gouden Eeuw’ creëerde de jonge dans- en theatermaakster Merel Franx een intrigerende voorstelling, Molten Gold, waarin zij inzoomde op het dubbele gezicht – de pracht en praal versus de uitbuiting – van deze voor de Nederlandse geschiedenis zo belangrijke eeuw.

6gZqTVawTcG40qnAZkJM1JkNaebaiq5Z67Lpo2fn

DELFT FRINGE NIGHT

Buiten het festival om organiseren wij sinds 2016 drie keer per jaar een Delft Fringe Night. Een initiatief dat inmiddels tot ver buiten Delft omarmd is, want de Delft Fringe Nights zijn elke keer weer tot op de laatste stoel uitverkocht. Tijdens deze bijzondere avonden in het Rietveld Theater in Delft word je als toeschouwer getrakteerd op een verrassend combinatieprogramma van verschillende podiumkunstengenres, samengesteld uit een aantal hitproducties en publieksfavorieten van eerdere festivaledities.

ZMspT5LI8kqvfU1LPc4glsT2JnYDX9TmmwQW5COZ

MISSIE & VISIE

Stichting Delft Fringe Festival organiseert een jaarlijks theaterfestival en aanvullende jaarprogrammering om jonge makers en publiek bij elkaar te brengen op onverwachte locaties, door de stad Delft als podium te gebruiken. Het Delft Fringe Festival beoogt hiermee de makers te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling, bestaand én nieuw theaterpubliek een unieke culturele ervaring te bieden en het culturele aanbod in de stad Delft te verbreden en verbeteren. Kernwaarden hierbij zijn diversiteit en toegankelijkheid.

Stichting Delft Fringe Festival is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). ⟶

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers