Over Delft Fringe Festival .

Meer dan een jaarlijks festival.

Sinds de start in 2011 is het Delft Fringe Festival uitgegroeid van een bescheiden project tot een bloeiende professionele organisatie. Elk jaar organiseren we eind mei, begin juni een twee weken durend podiumkunstenfestival op tal van historische locaties in Delft. Inmiddels is ons programma-aanbod uitgebreid, zijn we het hele jaar door actief en spelen we een belangrijke rol in het culturele leven in Delft én heel Nederland.

Delft Fringe Festval biedt jonge theatermakers uit uiteenlopende podiumkunstengenres de kans om de zo broodnodige vlieguren binnen een professionele setting te maken en zich op die manier verder te ontwikkelen. Maar óók om het publiek te vermaken, ontroeren en zich te laten verleiden door deze fantastische nieuwe talenten: jonge mensen die mooie, relevante verhalen te vertellen hebben, verhalen die niet zelden een fascinerend beeld schetsen van de wereld van vandaag.

Bekijk onze aftermovies voor een mooie sfeerimpressie:

Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival is een van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor jonge makers in Nederland. Binnen Zuid-Holland is het zelfs het enige podiumkunstenfestival dat zich volledig richt op nieuw talent.

Het festival vervult daarmee een cruciale rol in deze tijd waarin – door de forse bezuinigingen op cultuur – veel productiehuizen niet meer bestaan en het aantal speelmogelijkheden voor jonge makers drastisch verminderd is.

vNdlvlnvffEuJoEfaqzsA3I7Cjxcd3tzRT3f1yPk

Delft Fringe MakersLab

Sinds 2010 is Delft Fringe Festival dé plek voor nieuwe makers om hun eigen signatuur te ontwikkelen en een plek te veroveren binnen het werkveld van de podiumkunsten. Het MakersLab is één van de methodes waarmee we nieuwe makers begeleiden. In 2022 is het Delft Fringe Festival gestart met het Delft Fringe MakersLab. Hiermee bieden we nieuwe makers nog meer kansen hun werk te laten zien, ervaring op te doen en hun talent te ontwikkelen.

Sz9qOnYAYWfebOsiNYaYDUKOWXMfJQD9IvmHQ1qU

Delft Fringe Festival Productie

In oktober 2019 vond met groot succes de eerste Delft Fringe Festival Productie plaats. Inhakend op het landelijke themajaar ‘De Gouden Eeuw’ creëerde de jonge dans- en theatermaakster Merel Franx een intrigerende voorstelling, Molten Gold, waarin zij inzoomde op het dubbele gezicht – de pracht en praal versus de uitbuiting – van deze voor de Nederlandse geschiedenis zo belangrijke eeuw.

zNqPJCutlYfZvG425JQGHHTSXQw2m7wzaq7uGgLw

DELFT FRINGE NIGHT

Buiten het festival om organiseren wij sinds 2016 drie keer per jaar een Delft Fringe Night. Een initiatief dat inmiddels tot ver buiten Delft omarmd is, want de Delft Fringe Nights zijn elke keer weer tot op de laatste stoel uitverkocht.

Tijdens deze bijzondere avonden word je als toeschouwer getrakteerd op een verrassend combinatieprogramma van verschillende podiumkunstengenres, samengesteld uit een aantal hitproducties en publieksfavorieten van eerdere festivaledities.

oFUxA0rq2DkUPMfAJ6U653ulvmKIINxaDk92ryvQ

Delft Fringe Festival on Tour

Delft Fringe Festival On Tour is het bereisde zusje van het fameuze Delft Fringe Festival. Deze nieuwe theaterformule tourt vanuit door het land met een selectie van drie jonge makers die de afgelopen jaren hoge ogen gooiden op het Delft Fringe Festival en de daarmee de publieksprijs in de wacht sleepten.

Pure publiekslievelingen. De oude rotten van later, maar dan in de bloei van hun theaterleven. Zij crossen met gierende banden langs de theaters en zorgen dat je het eens met andere ogen bekijkt. Verbazen. Verleiden. Verrassen.

ARGMOwc06Io49lXFw7b0wP5jWYkP33c5rVXdbGBx

Missie & Visie

Stichting Delft Fringe Festival organiseert een jaarlijks theaterfestival en aanvullende jaarprogrammering om jonge makers en publiek bij elkaar te brengen op onverwachte locaties, door de stad Delft als podium te gebruiken. Het Delft Fringe Festival beoogt hiermee de makers te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling, bestaand én nieuw theaterpubliek een unieke culturele ervaring te bieden en het culturele aanbod in de stad Delft te verbreden en verbeteren. Kernwaarden hierbij zijn diversiteit en toegankelijkheid.

Stichting Delft Fringe Festival is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

icBLDFutTza1qY9WE8ARUPBMja6fIIpSWzYiFRQT

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers