FESTIVALINFORMATIE .

De belangrijkste informatie op een rij.

Kaartverkoop

Je kunt op drie manieren tickets kopen voor voorstellingen en programmering:

1. Online

Je koopt je tickets eenvoudig via de website van Delft Fringe Festival of via de festival-app. Dit kan tot maximaal 30 minuten voor aanvang van de voorstelling. Nadat de betaling is geslaagd ontvang je de e-ticket(s) in je mail.

WVkNaotPKNyC8303GHqMzflIOqtevu3wC6IcAkfO

2. Kassa in het festivalpaviljoen

Tijdens het festival kun je tickets kopen bij het festivalpaviljoen, het roze Fringe Konijn, midden op de Markt. Je kunt hier betalen via pin of met contant geld.

3. Op locatie

Vanaf een half uur voor aanvang van een voorstelling kun je, als er nog plek is, aan de deur van de speellocatie tickets kopen. Scan ter plekke de Tikkie QR-code met de camera op je smartphone en koop je ticket via je bank. Contant geld wordt aan de deur niet aangenomen.

A3yOB3kJeLemWEL8gy5O33iZSuq2JHDnkVBeCY4W

Vaste ticketprijzen

Een voorstelling duurt maximaal 30 minuten. Een ticket kost € 8,50 per persoon. Van elk verkocht kaartje gaat 50% van de opbrengst naar de artiest. De andere 50% wordt gebruikt voor de organisatie van het festival.

Delft Fringe Festival vindt dat kunst en cultuur voor iedereen bereikbaar moet zijn, daarom hebben we, ondanks de hoge inflatie, gekozen de ticketprijzen in 2023 niet te verhogen.

De jonge makers ontvangen, naast 50% van de opbrengst van de kaartverkoop, ook een vaste onkostenvergoeding.

flqlUNFwO8NSKJiiMRChdpvTy3KqEqhGrfZYz6AB

Toegankelijkheid

Omdat wij programmeren op bijzondere plekken is niet elke locatie geschikt voor bezoekers die rolstoelgebonden of slecht ter been zijn. In het festivalmagazine zie je welke locaties toegankelijk zijn met een rolstoel en waar je een toilet voor mindervaliden vindt. We raden aan om ruim voor aanvang van de voorstelling bij de locatie te zijn en de vrijwilliger bij de deur op tijd aan te spreken mocht er hulp nodig zijn of extra tijd om de locatie binnen te komen. We bieden geen speciale rolstoel-/begeleiderstickets aan. Ook begeleiders moeten een ticket kopen om mee te gaan naar de voorstelling.

Website

Binnen de website kun je eenvoudig switchen naar de Engelstalige website, door in de hoofdnavigatie op de vlag te klikken. Ook kun je op het roze icoon links in beeld drukken om de toegankelijkheidsopties van de website te verkennen.

Als organisatie zijn we lerend in het toegankelijk maken van het festival. Je kunt altijd contact opnemen om de toegankelijk te bespreken. Vanzelfsprekend denken we graag met je mee waar nodig.

Language? No problem!

De meeste voorstellingen zijn in het Nederlands. Een deel is in het Engels en er zijn ook voorstellingen waarin (bijna) geen gesproken taal wordt gebruikt. Bij elke voorstelling wordt aangegeven in welke taal er wordt gesproken. De beschrijving van elke voorstelling in het programmaboekje en op de website is beschikbaar in het Nederlands en het Engels. 

Ook hebben we een overzicht hiervan gemaakt (in English):

txA87euGiMCN9kODUSAhjb0amPxroHQguBXNef1U

Fringe 4 Kids

Ook voor kinderen en tieners is er genoeg te beleven op het Delft Fringe Festival! De voorstellingen duren maximaal 30 minuten. Een perfecte tijdsduur voor kinderen en tieners om kennis te maken met verschillende vormen van podiumkunsten.

Hkgq1kjdzh9DEhzLnbFygKIez7zWhRkmlG3K1H5I

Download de Delft Fringe Festival App

In de Fringe App vind je op elk moment het complete festivalprogramma. Superhandig dus! De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor iOS en Android. De app is ontwikkeld en aan ons cadeau gedaan door Allister Smith van ‘Apps for the People’.

Download voor iOS

Download voor Android

Luister de Fringe Podcast

Meet the makers! De Roze Hoed, de podcast van het Delft Fringe Festival, laat je kennismaken met nieuwe makers uit de wereld van de podiumkunsten. Ze worden bevraagd over hun makerschap, voorstelling en cultureel ondernemerschap.

Hoe werkt het als je net afgestudeerd bent als jonge maker? Hoe bouw je dan een carrière op, hoe maak je vlieguren en waar loop je tegenaan? Het loopbaanpad in andere branches ziet er vaak veel eenduidiger uit dan voor jonge makers.

Te beluisteren op Spotify of jouw favoriete podcast provider!

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers