Celine Werkhoven

De Influisterboot

Sat 04 June 2022 19:30

Add to my favorites

Let op: voor deze voorstelling kan online maximaal één kaartje verkocht worden, maar ook met z'n tweeën ben je van harte welkom. Een tweede ticket kan ter plaatse gekocht worden.

Heen en weer. Heen en weer. Stap in het houten roeibootje en laat je overvaren door de dansende veervrouw. Wat je haar onderweg influistert, wordt in een ritueel voor twee toevertrouwd aan de Delftse gracht. Waag de oversteek en raak vervoerd door deze intieme voorstelling op het water.

In ‘De Influisterboot’ gaat Celine Werkhoven samen met haar passagiers op zoek naar de kracht van kwetsbaarheid en de schoonheid van verbinding. Met één of maximaal twee personen tegelijk vaart ze de gracht over. ‘Wat zou je aan het water willen toevertrouwen?’ vraagt ze. ‘Een wens, een verhaal, een herinnering, geheim of andersoortig zielenroersel?’. Onder het ritme van de roeispanen geeft Celine vorm aan een ritueel waarin haar dansbewegingen op minutieuze wijze inspelen op wat er zich in het moment ontvouwt. De passagier, het bootje, het water en de veervrouw zelf; alles doet mee tijdens deze bijzondere overtocht.

Over Celine Werkhoven
Celine Werkhoven is dansperformer en veelzijdig maker met een liefde voor beweging, geluid en het beeldende. Na haar afstuderen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in 2012 danste zij voor verschillende gezelschappen, waaronder Katja Heitmann, De Nationale Opera en Voetvolk (BE). Onderweg verzamelde ze een breed scala aan ervaringen, zowel binnen de danswereld als in andere disciplines, zoals zang, scenografie en illustratie. Sinds 2020 zet ze deze ervaring in om haar eigen artistieke taal verder te ontwikkelen. Haar voorstellingen nemen steeds andere, soms verrassende vormen aan, maar doen altijd een beroep op meerdere zintuigen en tonen op poëtische wijze haar kijk op het mens zijn.

Podcast
Luister ook naar aflevering 1 van de Delft Fringe Festival podcast De Roze Hoed. Hierin is Celine Werkhoven te gast en vertelt zij over haar voorstelling en makerschap.

BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Celine Werkhoven

Related shows

Discover the Festival .

We thank our

Subsidizers and beneficiaries