De dertiende editie van het Delft Fringe Festival wordt dinsdag 28 mei feestelijk geopend in Theater de Veste. Laat je verrassen en inspireren door een gevarieerd programma door drie spraakmakende en veelbelovende voorstellingen, waaronder de winnaar van de Delft Fringe Festival Publieksprijs 2023: Mystha Mandersloot. Heb jij je tickets al binnen?
Mystha Mandersloot, publieksprijswinnaar 2023, zette tijdens de vorige editie met haar voorstelling het gesprek over abortus opnieuw op tafel vanuit het perspectief van de vrouw. Dit jaar is zij op het festival te zien met een vervolg, vanuit het mannelijk perspectief. En ja, in deze voorstelling gaan emotie en humor opnieuw hand in hand. "De stem van de partner is zó onderbelicht. Hoe is het als ook jíj iets heel ingrijpends meemaakt, maar je er op een bepaalde manier toch ook buiten staat, omdat jij het niet fysiek doormaakt? Hoe deal je met het feit dat er, in veel gevallen, een keus voor je wordt gemaakt? Word je ooit nog vader? Blijf je kinderloos? Hoe voer je het gesprek over dit alles, en hoe positioneer je je hierin?"
Oudail el Omari is geboren op Curaçao, opgegroeid in Libanon in een dorp in de bergen en geëmigreerd met zijn ouders naar Nederland op 13-jarige leeftijd. Tijdens zijn middelbare school kwam hij in aanraking met theater: "Theater heeft mij geholpen me thuis te voelen in Nederland. Nu gebruik ik theater om verhalen te vertellen." Zijn voorstelling is een poëtische en muzikale migratiereis, op zoek naar een nieuw thuisland. Waar dromen kunnen wortelen, groeien en geoogst kunnen worden. Een reis naar een land achter de bergen, waar het verleden wordt achtergelaten en heimwee niet bestaat.
In dit dansduet van Emma&Mariví wordt gekeken naar hoe relaties tussen mensen kunnen ontstaan, veranderen en verdwijnen. De dansers schetsen verschillende situaties waarin ontmoetingen en momenten van afscheid plaatsvinden. Tegenwoordig lijkt de focus vaak te liggen op het altijd doorgaan en het streven naar vernieuwing, maar wat als we eens stil zouden staan? Wat als we bewuster met elkaar om zouden gaan en de collectiviteit weer zouden opzoeken? Met 'Maar wat als wij' krijgt het publiek een ervaring gevuld met herkenning maar ook stof tot nadenken: hoe verhouden we ons tot elkaar, hoe verhoud ik me tot de ander?
In de verlengde pauze tussen de tweede en derde voorstelling wordt je theatraal verrast! Een vijftal jonge makers tonen op, in en rond de foyer van Theater de Veste een korte preview van hun voorstelling, die later op het festival te zien is. Te zien zijn: Ole Wolf & Yaniv Dagan, Storm Boender, Sophie Willemijntje, Stefan Droger en Karolien Wauters & Inonge Jante Stekelenburg.
De toegangsprijs van je tickets is inclusief drankje en garderobe.
Foto: Opening Delft Fringe Festival in Theater de Veste. Batuhan Keskiner