Wat vinden zij van Delft Fringe? • Madelène Veraa .

01 februari 2015

Wie stonden er eerder op Delft Fringe? De komende tijd stellen we een aantal artiesten aan je voor. Zij vertellen hun ervaringen met het theaterfestival en wat het hen heeft opgeleverd. De tweede in de serie is Madelène Veraa, winnares van de eerste Delft Fringe Publieksprijs 2014!

Wie ben je?

“Wie ben je? Dat vind ik nogal een vraag aan een 24-jarige. Ik zit net in mijn quarter-life-crisis. Bovendien voel ik een gigantische druk om deze vraag correct te beantwoorden. Cabaretier. Of is dat een ‘wat ben ik’..? Pfff… wie ben ik? Heb ik een time-out kaart? Ik weet nog niet weet wie ik ben. Zo daar heb je het. Maar wie weet het wel? (Zo, die mensen zullen een ongecompliceerd leven hebben, wat héérlijk!). En daar maak ik dan ook voorstellingen over. Ik in deze maatschappij en mijn kijk op de alledaagse en minder alledaagse zaken die de wereld te bieden heeft aan dit blonde vrouwke. En aan het publiek. Want ik ben heus niet de enige die niet precies weet wie ze is. Denk ik”.

Hoe lang ben je al bezig?

“In de zomer van 2013 ben ik afgestudeerd en nu draag ik de titel ‘Bachelor of Cabaret.’ Ik ben dus anderhalf jaar vrij aan het bewegen. Vorig jaar stond ik op Delft Fringe met een deel van mijn afstudeervoorstelling. Dit jaar met nieuw materiaal”.

Vorig jaar won je de publieksprijs op Delft Fringe. Wat vond je daarvan?

“Helemaal ruk natuurlijk. Nee, flauwekul (flauwekul? Ik lijk mijn moeder wel, is dit een fase van je quarter-life-crisis? ‘The mommy-face’?). Serieus, ik was echt verrast. Ik was helemaal vergeten tegen mijn publiek te zeggen dat ze op me konden stemmen. Dus ik had de hoop allang opgegeven. Dat mensen dan toch de moeite hebben genomen de computer aan te zetten, je op te zoeken en op je te stemmen, dat is natuurlijk te gek”.

Heeft het optreden op Delft Fringe je nog wat opgeleverd?

“Nou, sowieso mijn allereerste interview ever, dus die kan van mijn bucket list af. Ik mag gratis meedoen met de editie van 2015, heb gespeeld in het Rietveld Theater en het leverde een hoop publiciteit en verbreding van mijn netwerk op. Dat is altijd fijn. Daarmee groeide ook de aanvragen om te spelen”.

Waar ben je nu mee bezig?

“Nieuw materiaal maken en uitproberen (waardoor je ook vaak denkt, waarom ben ik hieraan begonnen?). Daarnaast ben ik opnieuw aan het studeren, voor docent Drama. Ik geef les en ik werk bij de gemeente. Ook een enorme inspiratiebron kan ik je vertellen”.

Waarom is het goed om mee te doen met Delft Fringe?

“Het is ontzettend leuk. De sfeer is goed, de mensen zijn aardig en het is een perfecte plek om veel te spelen en beter te worden”.

Vertel iets verrassends over jezelf?

“Ik ruik altijd aan mijn onderbroek als ik op de wc zit”.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers