31 MEI - 11 JUNI 2023

Festivalverslag • Vrijdag 5 juni 2015 .

06 juni 2014

We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. En dat gebeurt ook. De Fringe-trein dendert door de binnenstad van Delft. Dag 2 on the road.

Bij 7Days More Living klinkt de verregaande muzikaliteit van Skelektief. Een inventieve muziekgroep die de improvisatie niet schuwt. De terrassen op de Beestenmarkt zitten vol. Ogen en oren speuren het plein af naar acts. Zoals naar Bewegingstheater De Storm, het duo dat een experimentele, artistieke en visueel aantrekkelijke act laat zien.

Tijd voor een Piepshow op de Markt. Het blijft netjes hoor, maar toch… Want hoe nieuwsgierig is de mens, tientallen gluren door de gaten van een grote kartonnen doos. Een stukje verderop genieten voorbijgangers van de Pop-up Pizza (Liselot Pluister en Tamara Hofman). In de Synagoge trakteert Humph op een half uur onvergetelijke jazz. De heren tonen hun muzikale kunsten en die blijken niet gering.

Na Humph speelt Fringer van het eerste uur Jente Jong haar voorstelling ‘Iets met liefde’. De actrice zet haar publiek aan het denken en laat ze lachen. Mooi verhaal ook. Dat kun je trouwens ook overlaten aan professioneel acteur Paul van Soest die in de Stadsboerderij Rietveld zijn toeschouwers meeneemt in een pracht avontuur. Siebe Palmen, een troubadour van het Nederlandse lied, speelt samen met zijn bassist een aantal geëngageerde songs.

Op naar de Remonstrantse Kerk aan de Oude Delft. Daar staat Vysotsky met 30 minuten indringende Franse chansons. Denk Brel, proef Shaffy en voel hier en daar Dylan. Kippenvelmoment. Het eind van de avond nadert. Op de Beestenmarkt speelt Faint Lights, en even verderop, voor de deur van 7Days More Living, laten de jongeren van Rij7 hun voorstelling zien. Intussen worden de eerste vlaggen weer opgehaald, het einde van Fringedag 2 nadert.

Vanmiddag dagdeel 3, een enorm programma. Kiezen is eenvoudig met de festivalkrant. Haal ‘m in het Rietveld, de Markt en de Beestenmarkt. Vergeet dan ook je Fringe Munt niet. Wij zijn er (bijna) klaar voor.

 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers