31 MEI - 11 JUNI 2023

Festivalverslag • Donderdag 4 juni 2015 .

05 juni 2014

De organisatie werkt toe naar de start, de eerste artiesten rijden naar de speellocatie, hier en daar maakt iemand parade, het gonst en dan, donderdag 5 juni, 19.00 uur beginnen de eerste acht voorstellingen van Delft Fringe 2014.

Het is het lang verwachte begin van 4 dagen theater. Overal theater. Van het Doelen Ensemble bijvoorbeeld, met een pianist en een operazangeres. Experimenteel, dreigend, spannend. In de categorie vermaak treffen we straatmuzikant El Capstok op de Beestenmarkt en in Atelier Zeven speelt het muziekduo Some Kind of Fire Rose het publiek stil.

Duidelijk is dat het festival is opgestart. De donderdag zet de eerste stappen naar het succes, zo blijkt ook uit de afgelopen jaren. Bij Thuis bij Ladera vermaakt Emellan de bezoekers, die luisteren en rustig doorgaan met eten. Delft Brass, een groep vol koperinstrumenten, trakteert de Beestenmarkt op vermakelijke songs terwijl De Mirakelse TV-tunes Coverband Café De Klomp overrompelt met louter herkenbare liedjes uit ieders jeugd.

In het Rietveld Theater, het kloppend organisatiehart, bruist het. Er wordt hard overlegd, gebeld, geïnformeerd en getypt. Daar krijgen de problemen een oplossing, terwijl op Noordeinde 18 Faint Lights uit Delft mooie melodieuze muziek laat horen. Terwijl de duisternis invalt spelen de jonge honden van de Destructive Penguins hun mix van pop, rock, reggae en een vleugje soul.

De Fringe-trein rijdt. Vanavond staan er weer 170 nieuwe voorstellingen op het programma.

 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers