31 MEI - 11 JUNI 2023

Samenwerking met TU Delft .

23 november 2020

Ter gelegenheid van het tienjarige jubileum van het Delft Fringe Festival in 2021 werken wij samen met de TU Delft - faculteit Bouwkunde - aan een onderwijsprogramma. De komende maanden werken studenten aan een beeldbepalend festivalpaviljoen voor op de Markt.

Brug tussen jonge makers in de techniek en de podiumkunsten
Binnen de minor Archineering worden studenten van alle technische faculteiten uitgedaagd om aan de slag te gaan met een ontwerpopdracht voor een innovatief festivalpaviljoen. Het winnende ontwerp wordt vervolgens onder professionele begeleiding gerealiseerd. Studenten van uiteenlopende studies als Bouwkunde, Industrieel Ontwerpen en Aerospace Engineering krijgen de gelegenheid om een concrete opdracht uit te werken én te verwezenlijken in hun eigen stad. Zo betrekken we studenten bij de stad waarin zij studeren en slaan we een brug tussen jonge makers (ontwerpers) in de techniek en jonge makers in de podiumkunsten.

Bijzondere ontmoetingsplek
Voor de realisatie van het winnende ontwerp werken we samen met Delftse ondernemers in bouw en techniek, die veelal ook betrokken zijn bij het onderwijs van de faculteit Bouwkunde. Het festivalpaviljoen belooft een bijzondere ontmoetingsplek te worden in de openbare ruimte; waar theatermakers, vaste bezoekers en nieuw publiek elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn previews van voorstellingen, bezoekers kunnen informatie krijgen over het programma en nieuw publiek kan kennismaken met het Delft Fringe Festival.

Houd onze kanalen de komende maanden in de gaten. In aanloop naar het festival (27 mei t/m 6 juni) zullen we de ontwikkelingen rondom de samenwerking met Archineering met jullie blijven delen!

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers