Dion wint de Publieksprijs Delft Fringe Festival 2019! .

12 juni 2019

Alle honderden stemmen zijn geteld en de winnaar is bekend: Dion wint met zijn spectaculaire show 'Dion The Great Magician' de Publieksprijs van het Delft Fringe Festival 2019. Tijdens de zinderende prijsuitreiking op de laatste festivaldag heeft Dion de felbegeerde Gouden Mayonaisefles in ontvangst mogen nemen.

Als publieksfavoriet van Delft Fringe Festival 2019 zet Dion de lijn van fantastische publieksprijs winnaars voort: Sanne Vleugels, De Gestampte Meisjes, LUDIQUE, EAST 74 en Madèlene Veraa ontvingen de prijs in vorige festival edities. Dion zal onder andere hét gezicht zijn van het campagnebeeld van Delft Fringe Festival 2020. Jong en oud zijn de afgelopen twaalf dagen betoverd door de familievoorstelling 'Dion The Great Magician'. Dion nam het publiek mee op een nostalgische reis door de eeuwenoude geschiedenis van de goochelkunst. Met klassieke goocheltrucs en de prachtige ballerina Lotte van Breukelen als zijn assistente verzorgde hij een magisch visueel spektakel in een (meermaals uitverkocht) Rietveld Theater.

Winnaar Dion: "Onverwachts, ik had dit echt nooit verwacht. Ik ben euforisch dat ik het publiek heb weten te betoveren tijdens Delft Fringe Festival 2019!"

Delft Chamber Music Festival Award voor Belinfante Quartet en Jordi J. Cárdenas

Voor de tweede keer werd tijdens het Delft Fringe Festival de Delft Chamber Music Festival Award uitgereikt door zakelijk leider Jojanneke van de Weetering. Belinfante Quartet en Jordi J. Cárdenas hebben de award gewonnen en zijn hiermee de trotse opvolger van DOT Quartet, de winnaar van vorig jaar. Voor het project ‘Tchk - Tsjech! voerde het Belinfante Quartet miniaturen van de Tsjechische componist Léos Janácek uit en werkte hiervoor samen met beeldend kunstenaar Jordi Cárdenas. De Jury van Delft Chamber Music Festival roemde het kwartet om de goede concentratie, zuivere klank en het samenspel. “De beelden van Cárdenas pasten mooi bij de muziek. Een originele interactie tussen de musici en de beelden”.

Delft Fringe Festival scoort een 8.2

De uitreiking van de Publieksprijs en de Delft Chamber Music Festival Award vormt traditioneel het einde van het festival. Met de negende editie is het Delft Fringe Festival één van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor jonge makers in Nederland. De afgelopen twaalf dagen hebben 56 opkomende podiumkunstenaars op 22 unieke locaties de sterren van de Delfts blauwe hemel gespeeld. Er waren meer dan 450 voorstellingen te zien in de genres cabaret, live-art, muziektheater, kleinkunst, opera, dans, circus, theater, muziek, en familietheater. Bezoekers beoordeelden deze editie met gemiddeld een 8.2.

Meer Delft Fringe Festival

De tiende editie van het Delft Fringe Festival staat gepland voor donderdag 28 mei tot en met zondag 7 juni 2020. Maar je hoeft ons niet zo lang te missen. Door het jaar heen zijn er de Delft Fringe Nights met drie voorstellingen die deze festivaleditie hoge ogen scoorden bij het publiek. In oktober presenteert Delft Fringe Festival een eerste productie: een jonge maker werkt met support van Delft Fringe Festival in de Sigarenfabriek aan een eigen productie die in oktober alleen in Delft te zien zal zijn.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers