31 MEI - 11 JUNI 2023

Elke avond cultureel genieten .

01 juni 2021

De Delft Fringe Nights geven je de fantastische kans om het festival optimaal te beleven. Elke avond kun je voor slechts € 15,- genieten van een avondvullend programma van speciaal geselecteerde voorstellingen, inclusief een talkshow door Dide Donk. Ze vraagt de makers van deze voorstellingen tijdens de Delft Fringe Nights als een echte 'Jinek' het hemd van het lijf!

Delft Fringe Night
De naam 'Delft Fringe Night' zal de trouwe festivalbezoeker wel bekend voorkomen. Al jaren organiseren we naast het festival elk kwartaal een avond in het Rietveld Theater, bestaande uit drie optredens van makers die tijdens het festival hoge ogen gooiden. Deze avonden zijn altijd strak uitverkocht tot een wachtlijst aan toe en hebben we nu in een nieuw jasje gestoken speciaal voor de online editie van 2021. De verschillen? Je kijkt nu elke festivalavond i.p.v. eens in het kwartaal én het is inclusief een superinspirerende talkshow! 

Wat ga je zien?
Je wordt getrakteerd op meerdere, speciaal geselecteerde voorstellingen. Voorafgaand, tijdens én na de voorstellingen gaat Dide Vonk (onder andere bekend van de podcast ‘De Makers’) in gesprek met de makers en vraagt hen het hemd van het lijf. Dide is onze eigen ‘Jinek’! Ze duikt de diepte in en ontrafelt samen met hen wat het betekent om een jonge maker te zijn, welke thema’s we terugzien in hun voorstellingen en wat we van elkaar kunnen leren.

Elke avond een ander programma
Elke avond staan er weer andere voorstellingen en genres op het programma van de Delft Fringe Night. Dus je kunt elke avond aansluiten voor een avond cultureel genieten met diepgaande gesprekken met steeds wisselende makers. Want hoe bewegen deze makers zich door het huidige theaterlandschap? Het werken als maker kan soms eenzaam zijn. Hoe zorg je dat je niet te individualistisch wordt, of juist te veel bezig met wat anderen van ons vinden? En hoe ga je eigenlijk om met verwachtingen van buitenaf zonder hier bezeten van te worden? Allemaal onderwerpen die aangesneden worden tijdens de Delft Fringe Nights.

Delft Fringe Night #1 = de officiele opening van het festival! 
Proost je ook mee? De tiende editie van het Delft Fringe Festival wordt tijdens de eerste Delft Fringe Night van donderdag 27 mei 20:00 uur feestelijk geopend door burgemeester Marja van Bijsterveld en Delft Fringe Festival directeur Roel Beeftink-Funcken vanuit de Delft Fringe Studio. Met een feestelijke start van het festival, geven we je alvast een vooruitblik op wat je de komende elf dagen te wachten staat, tijdens deze eerste online editie. De opening van het festival is alleen te bekijken als onderdeel van de eerste Delft Fringe Night van het festival. Dus zorg dat je kaarten hebt!

Tip: Maak je Delft Fringe Night compleet met De Fringe Borrelbox!

Koop nu tickets voor de Delft Fringe Nights!

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers