8 redenen om je aan te melden als maker .

09 november 2021

Ben je een nieuwe maker en ben je op zoek naar een plek om te spelen en ervaring op te doen in 2022? Het Delft Fringe Festival is één van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor nieuwe makers. We bieden elk jaar een podium aan makers in alle genres van de podiumkunsten. Maar naast een podium bieden we je nog zoveel meer, namelijk:

1. Je krijgt als maker / gezelschap een onkostenvergoeding / makersbudget van €200,-! Daarnaast verdien je geld tijdens het festival per verkocht kaartje.

2. Delft Fringe Festival is een springplank naar het grote werkveld. Je krijgt de ruimte om een voorstelling van 30 minuten minimaal 8 keer te spelen. Dit geeft je de ruimte om jezelf en de voorstelling te ontwikkelen. Makers die op Delft Fringe Festival stonden hebben prijzen gewonnen zoals de Ad Vinkenprijs, prijzen op het Groninger Cabaret Festival en Leids Cabaret Festival, of ze worden nu geprogrammeerd door boekingsbureau’s.

3. Je speelt op spannende locaties midden in de historische stad Delft. Het spelen op verschillende locaties is een enorme verrijking. Het prikkelt je creativiteit en geeft  een eigen sfeermaker aan je voorstelling.

4. Je bent in direct contact met je publiek, en vergroot je bereik. In 2019 zijn er totaal meer dan 15.000 bezoeken geweest aan voorstellingen tijdens het Delft Fringe Festival. 

5. Je ontvangt professionele begeleiding, onder andere op het gebied van marketing, dramaturgie en zakelijke begeleiding, in de vorm van twee toffe workshops.

6. Je vergroot je netwerk doordat je contact hebt met makers en programmeurs uit heel Nederland.

7. We bieden je veel ruimte voor contextprogramma’s, bijvoorbeeld Q&A’s, Delft Fringe Nights en samenwerkingen met onze partners.

8. Door de Open Call is er veel ruimte voor diversiteit en spelen we snel in op de veranderingen binnen de kunst(disciplines). Jouw creativiteit is daarbij het uitgangspunt. Verras ons met jouw idee!

Open Call 

Delft Fringe Festival werkt met een open call, dit betekent dat je van 1 oktober tot en met 31 december 2021 de mogelijkheid hebt om je aan te melden voor het festival van 2022. Dit kan via https://aanmelden.delftfringefestival.nl

Aanmelden

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers