31 MEI - 11 JUNI 2023

Delft Fringe Festival zoekt Nieuwe Makers! .

15 november 2021

Het Delft Fringe Festival is dé plek voor nieuwe makers die aan het begin van hun carrière staan en willen spelen op de meest onverwachte, bruisende locaties in de historische stad Delft. Het festival biedt een perfecte plek om nieuw werk én bestaand werk te spelen voor een divers en enthousiast publiek. Alle genres binnen de podiumkunsten zijn welkom.

Meld je aan voor het Delft Fringe Festival 2022!

Het Delft Fringe Festival is op zoek naar makers die buiten hun comfortzone durven te treden. Ben jij maker en zoek jij een opstap naar het professionele werkveld? Zie jij spelen op een bijzondere locatie, zoals onder andere een molen, stadsboerderij, oude sigarenfabriek en woonboot als een toffe uitdaging? Wil jij een divers publiek laten kennismaken met jouw werk? Dan zoeken wij jou! Meld jouw voorstelling aan in de discipline waar jij graag in werkt: van teksttheater tot circus of eigen cross-overs. Verras ons! Het Delft Fringe Festival vindt plaats van 2 tot en met 12 juni 2022.

Voor het Delft Fringe Festival 2022 zoeken we makers met lef.

Het Delft Fringe Festival wil (nieuwe) professionele makers die zich artistiek willen ontwikkelen een plek geven om te werken aan hun carrière. Je kunt je aanmelden als je een kunstvakopleiding hebt gevolgd of daar nog mee bezig bent of als je autodidact maker bent. Aanmeldingen van amateurgezelschappen nemen we niet in overweging. Alle genres zijn welkom, ook jeugdtheater verwelkomen we graag op het festival. Vermeld in je concept voor welke leeftijd je voorstelling geschikt is. Ter voorbereiding aan het festival neem je deel aan twee workshops waarin je je makerschap leert versterken en vanuit het festival is er artistieke coaching beschikbaar.

Praktische informatie

  • We bieden je een leerzame ervaring waarbij je veel speelervaring opdoet.
  • Bijzondere locaties waar je je voorstelling mag spelen.
  • Ieder gezelschap ontvangt een onkostenvergoeding van € 200,-.
  • Tijdens het festival verdien je 50% per verkocht kaartje. Hoe beter de voorstelling verkocht wordt, met hoe meer geld jullie naar huis gaan.
  • Je hebt een tof concept of een al eerder gespeelde voorstelling die je graag wilt presenteren.
  • Je voorstelling duurt maximaal 30 minuten.
  • Je speelt je voorstelling minimaal 8 keer tijdens het festival. Je beschikbaarheid geef je op tijdens je aanmelding.
  • Iedere maker neemt deel aan twee workshops in Delft die plaatsvinden op 12 februari en 23 april.

Aanmelden

Heb je een voorstelling die je graag op het Delft Fringe Festival wil laten zien? Meld je concept dan voor 31 december 2021 aan! Aanmelden en meer informatie via onderstaande sollicitatiebutton.

Aanmelden

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers