31 MEI - 11 JUNI 2023

Lancering podcast 'De Roze Hoed' .

18 april 2022

Meet the makers! De Roze Hoed, de nieuwe podcast van het Delft Fringe Festival, laat je kennismaken met nieuwe makers uit de wereld van de podiumkunsten. Ze worden bevraagd over hun makerschap, voorstellingsthema's en cultureel ondernemerschap.

De makers van nu hebben namelijk relevante verhalen te vertellen. Zij schetsen in hun voorstellingen een fascinerend beeld van de wereld van vandaag. Actuele thema’s die hen dit jaar inspiratie bieden zijn afkomst & inburgering, de klimaatcrisis, technologie en wetenschap en genderidentiteit.

De podcast laat je als luisteraar laagdrempelig kennismaken met de jonge makers van nu. Hoe werkt het als je net afgestudeerd bent als jonge maker? Hoe bouw je dan een carrière op, hoe maak je vlieguren en waar loop je tegenaan? Het loopbaanpad in andere branches ziet er vaak veel eenduidiger uit dan voor jonge makers.

De gespreksleiders zijn afwisselend festivalprogrammeurs Rémon Beeftink - Funcken en Tamara Griffioen. In elke podcast komen steeds twee of drie makers die dit jaar op het festival staan van 2 t/m 12 juni aan het woord. De podcasts zijn te luisteren via Spotify en Apple Podcasts. 

Luister en laat je verwonderen.

Luister naar De Roze Hoed

Aflevering #1: Niek Wagenaar en Celine Werkhoven

Aflevering #2: Prima Donna's en Rohiet Tjon-Poen-Gie/Theater Babel

Aflevering #3: Suzanne Vissers en Bas Mastboom

Aflevering #4: Collectief Opblotevoeten en Sketch 351

Aflevering #5: Stijn Dijkema van TG Vagebond, Anouk van Lith en Janna Handgraaf

Aflevering #6: Pedro Latas, ZEESTRAAT COLLECTIVE en Loksias Strijkkwartet

Aflevering #7: Mees van der Smagt Ensemble, Jonathan Nagel en Liselotte Backx & Katoo Vanhoutteghem

 

Lees ook:

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers