2 T/M 12 JUNI 2022

Wat doe jij met Pinksteren? .

26 april 2022

Lekker hé, een extra dagje vrij met Pinksteren. Dit jaar valt het op zondag 5 en maandag 6 juni. Dat betekent: een heel lang weekend de tijd om leuke dingen te doen! Dat komt goed uit, want Pinksteren valt in het eerste festivalweekend van het Delft Fringe Festival (2 - 12 juni) en er zijn het hele weekend voorstellingen van jonge makers te zien!

Celine Werkhoven - De Influisterboot

Heen en weer. Heen en weer. Stap in het houten roeibootje en laat je overvaren door dansende veervrouw Celine Werkhoven. Wat je haar onderweg influistert, wordt in een ritueel voor twee toevertrouwd aan de Delftse gracht. Waag de oversteek en raak vervoerd door deze intieme voorstelling op het water. Dit is zeker een van de voorstellingen op plekken waar je normaal niet zo snel komt.

Celine vaart op 5 & 6 juni vanaf 15:00 uur op de gracht. Opstappen: Rietveld

Koop tickets

Voorstellingen in De Genestetkerk

Maandagavond 6 juni kun je twee prachtige voorstellingen zien in de Remonstrantse Genestetkerk aan de Oude Delft. Daniil Aleksin, afkomstig uit Belarus, vertelt op humoristische en ontroerende manier over zijn komst naar Nederland. En hoe de oude Sovjet-patronen hem nog steeds dwars zitten. David Heijmans is een denker. In zijn hoofd spelen de prachtigste overwinningen en grootste nederlagen door elkaar. Allemaal zijn ze even waar. Vanavond geeft hij klank en stem aan wat er binnen in hem leeft.

Daniil speelt om 19:30 en 21:30 uur. David speelt om 20:30 en 22:30 uur.

Eerste pinksterdag met kinderen

Ook voor kinderen is er veel te beleven dit weekend. De zondag staat boordevol met familievoorstellingen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Kijk in het Prinsenkwartier naar de voorstelling Lang Leve de Prinses (3+), Geniet van komisch poppentheater met een ontroerend randje van Janna Handgraaf (4+). De meiden van DConnected (4+) ontdekken wat je moet kunnen om de beste te zijn, in het oude gebouw van De VAK aan de Westvest. Tot slot spelen Judith en Rick van Alles Valt (8+) een voorstelling waarin je zelf mag bepalen wat je gaat zien. Wajow!

De familievoorstellingen starten op de zondag om 13:30, 14:30, 15:30 en 16:30 uur.

Ontdek Delft op een andere manier

Kan je niet kiezen? Kies dan voor een complete festivaltour door het historische Delft met een officiële gids van Exploring Delft. Geniet onderweg van verrassende voorstellingen van jonge makers op bijzondere locaties in de stad. Nog leuker, je kunt dit te voet doen maar ook met een bootje door de grachten!

Koop tickets voor de tours

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers