31 MEI - 11 JUNI 2023

Djoni de Vos met ‘Geen tijd om te douchen’ .

05 juni 2022

Molen de Roos is een prachtige locatie om een intieme voorstelling te zien. Via twee steile, smalle trappen komen we in de kleine ruimte terecht waar Djoni de Vos haar solovoorstelling speelt.

In vlotte, stand-up comedianstijl gaat Djoni door haar leven heen. Ze is gereformeerd opgevoed en komt uit een klein dorpje. De grote stad lokte en zo kwam zij in Amsterdam terecht, waar ze verslaafd raakte. Verslaafd aan geld. En wat doe je als je graag veel geld wilt hebben? Juist! Dan ga je op de Zuidas werken als consultant.

Plotseling leidt ze een regelrecht Yuppen bestaan. Ze wordt volledig opgeslokt door haar werk, zodat ze geen tijd heeft om te douchen. Dat komt eigenlijk goed uit, want tijd om te daten heeft ze óók niet. “Ik heb maar één relatie gehad”, zegt ze en beschrijft op ingenieuze wijze welke relatie ze bedoelt.

Natuurlijk zit je als Yup op Linked-in, waarop iedereen zichzelf de hemel in prijst. Of worden de posts en profielen soms door hun moeder geschreven? En wat doen Yuppen nog meer naast werken, werken, werken? Naar de sportschool. Niet dat dat zo prettig is, maar het is het beste wat je kunt doen in je vrije tijd, want stel dat je tijd overhoudt voor zelfreflectie!

Prachtige staaltjes van taligheid worden door Djoni afgewisseld met harde oneliners. Daarmee zet ze haar publiek af en toe op het verkeerde been. Uiteraard is daar niks mis mee. Toch heb ik het gevoel dat deze voorstelling niet helemaal in balans is.

Tickets voor Djoni de Vos

Voorstelling gezien op vrijdag 3 juni in Molen de Roos. 

Tekst: Marie-Jet Eckebus

Foto: Gwenyth Janssen Lok

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers