Delft Fringe Festival 2023 zoekt nieuwe makers! .

20 december 2022

Delft Fringe Festival is dé plek voor nieuwe makers die aan het begin van hun carrière staan en willen spelen op de meest onverwachte, bruisende locaties in de historische stad Delft. Het festival zoekt voor de twaalfde editie naar makers die buiten hun comfortzone durven te treden, het publiek weten te raken of wereldbeelden aan de kaak stellen. Makers kunnen zich t/m 31 december 2022 aanmelden voor het festival tussen 31 mei en 11 juni 2023.

Aanmelden kan via de online aanmeldpagina van het festival. Dit kan met nieuw of bestaand werk uit alle genres in de podiumkunsten. Van opera tot ballet en van kleinkunst tot circus. En alle cross-overs daartussen. Ook alle talen zijn welkom. Het festival biedt een speelplek aan nieuwe professionele makers die aan het begin van hun carrière staan: makers die een kunstvakopleiding hebben gevolgd, daar nog mee bezig zijn of juist autodidact zijn. Door te werken met een open call presenteren we op het festival een inclusief en divers programma. We nodigen daarom iedereen uit om zich aan te melden.

Delft Fringe laat nieuwe makers stralen

Het festival biedt nieuwe makers al 12,5 jaar een plaats om op te treden, ervaring op te doen en feedback te krijgen, van zowel publiek als professionals, waaronder theateragenten en scouts. Er wordt een publieksprijs uitgereikt, met flink veel media aandacht tot gevolg. In aanloop naar het festival biedt de organisatie extra begeleiding in de artistieke carrière van de talenten. De functie van het festival als springplank naar het culturele speelwerkveld is in deze tijd belangrijker dan ooit. Het is dé kans voor jonge makers om door te groeien naar volle zalen en lovende recensies.

Praktische info

- Jouw voorstelling duurt max. 30 minuten.
- Je speelt je voorstelling tijdens het festival minimaal 8 keer.
- Je neemt deel aan de workshops voor makers op 17 februari en 21 april 2023.
- Iedere maker / gezelschap ontvangt een onkostenvergoeding van €200,-
- Tijdens het festival verdien je 50% per verkocht kaartje.
- Er is artistieke coaching beschikbaar voor en tijdens het festival.
- Je speelt op bijzondere plekken, van molen tot oude sigarenfabriek of woonboot.
- Er wordt een publieksprijs uitgereikt aan de voorstelling met de hoogste stemmen.

Meld je nu aan!

Heb je een voorstelling die je graag op het Delft Fringe Festival wil laten zien? Meld je dan vóór 31 december 2022 aan!

Kijk voor meer informatie, de algemene voorwaarden en het aanmeldformulier op aanmelden.delftfringefestival.nl.

Het streven is om de selectie van makers die op het festival speelt in januari 2023 rond te hebben. 

Meld je aan voor Fringe 2023

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers