Artistiek leider Delft Fringe Festival vertrekt .

17 oktober 2022

Na 7,5 jaar verlaat artistiek leider Rémon Beeftink het Delft Fringe Festival. Mede door zijn bijdrage en visie is het festival uitgegroeid van een bescheiden project tot een bloeiende professionele organisatie. “Ik heb het festival in vele stadia mogen meemaken, van maker tot artistiek leider. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.” Op 1 januari 2023 wordt Rémon opgevolgd door Tamara Griffioen.

Rémon Beeftink kijkt met ontzettend veel plezier terug op zijn tijd bij Delft Fringe Festival: “Ik heb met zulke mooie mensen mogen samenwerken. Ik ben er trots op dat ik de nieuwe generatie makers al die jaren een een podium mocht bieden om hun eerste stappen op te zetten. Het was een eer om onderdeel van de ‘Fringe familie’ te mogen zijn.” Vol vertrouwen draagt Beeftink het stokje met de start van 2023 over aan theatermaker en dramaturg Tamara Griffioen.

Zijn strepen verdiend
Tamara is sinds twee edities betrokken bij het festival als programmeur en werkt nauw samen met Beeftink. “Rémon is een enorm bevlogen artistiek leider die zijn strepen in het veld wel verdiend heeft”, geeft ze aan. “Ik bewonder hem om zijn vertrouwen in de plannen en concepten die makers opsturen. Hij weet al jaren uit de bizarre hoeveelheid aanmeldingen kwaliteit te plukken, met daarbij oog voor jonge of nieuwe makers die vol energie soms wat sturing nodig hebben. Om de komende editie als artistiek leider mee te maken voelt als een wervelwind, maar wel een hele positieve!”

Onvermoeibare inzet
Roel Funcken, directeur Delft Fringe Festival: “Het vertrek van Rémon gaat mij en het festivalteam aan het hart. De afgelopen jaren heb ik samen met hem, als een mooi tweespan, de inhoudelijke en organisatorische koers van het het festival kunnen vormgeven. De Raad van Toezicht en ik zijn hem zeer erkentelijk voor zijn onvermoeibare inzet voor een nieuwe generatie podiumkunstenaars. We gaan zijn kritische blik, zijn coachende aanpak en veelzijdigheid enorm missen. Tegelijkertijd kijk ik uit naar de samenwerking met Tamara Griffioen die, op geheel eigen wijze, invulling zal geven aan het artistiek leiderschap.”

Verder bouwen
“Ik weet zeker dat Tamara er als nieuwe artistiek leider een nog mooier festival van gaat maken”, spreekt Rémon uit. Tamara Griffioen: “Ik verheug me erop om te mogen doorbouwen op de mooie en stevige fundering die Rémon, samen met festivaldirecteur Roel Funcken, de afgelopen jaren heeft gecreëerd. Delft Fringe Festival is voor nieuwe makers een begrip geworden in Nederland. Ik kijk ernaar uit om voor hen, via het festival, een baken te kunnen zijn waar zij zichzelf en hun voorstelling in een veilige, maar professionele omgeving, kunnen ontwikkelen.”

Delft Fringe Festival 2023
De volgende editie van het Delft Fringe Festival vindt plaats tussen woensdag 31 mei en zondag 11 juni 2023. Aanmelden als nieuwe maker voor deze editie kan t/m 31 december 2022 via aanmelden.delftfringefestival.nl.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers