Studenten KABK naar Delft Fringe Festival .

08 juni 2023

In het eerste festivalweekend kwam er een groep studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) langs bij Delft Fringe Festival voor een op maat gemaakt programma. Ze keken drie voorstellingen op de locatie Voorhuis en met dit uitje sloten zij hun afgelopen schooljaar theatraal met elkaar af.

De 70 internationale studenten van 12 tot 21 jaar volgden het Voorbereidend jaar aan de KABK  Dit jaar is bedoeld voor middelbare scholieren die behoefte hebben aan een brede orientatie voorafgaand aan de academiestudie zelf. Als afsluiting van dit schooljaar keken ze een op maat gemaakt programma bestaande uit drie Language No Problem voorstellingen op Delft Fringe Festival van Bjarte Wildeman, Liselotte Backx & Katoo Vanhoutteghem en Tappin-It Collective.

Toekomstig werkveld

De voorstellingen van de jonge makers op het Delft Fringe Festival geven de studenten een kijkje in hun toekomstige werkveld. Dit aspect werd versterkt doordat Bjarte en de scenograaf van Tappin-It Collective zelf zijn afgestudeerd aan de KABK. Tussen de voorstellingen door gingen de makers en het publiek met elkaar in gesprek. Er werden in deze momenten veel inhoudelijk vragen gesteld. Na afloop ontvingen de studenten hun cursuscertificaat van de KABK. 

Samenwerking

De samenwerking tussen Delft Fringe Festival en het KABK is een mooie stap in de keten van de podiumkunsten. Het festival geeft de studenten van het KABK inspiratie en laat ze een mogelijk pad zien van de jonge makers die zij ook gaan worden. Het festival is een werkveld waar zij mogelijk straks ook komen te werken. We kijken nu alweer uit naar de komst van de scholieren in 2024!

 

Foto: Maurice Gemmeke

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers