Voorstelling gemist? Bezoek Amsterdam Fringe Festival .

30 juni 2018

Voorstelling gemist? Bezoek Amsterdam Fringe Festival

De makers die op het Delft Fringe Festival hebben gespeeld, blijven wij door het jaar heen op de voet volgen. Heb je tijdens een van de afgelopen festivaledities een voorstelling gemist? Dan is de kans groot dat je hem dit jaar kunt zien tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Bezoek van 6 tot en met 16 september 2018 de onderstaande voorstellingen in Amsterdam.

OORTWOLK • KOPLAND

Theatermaker Christiaan Mariman en danseres Michelle Peters werken samen onder de naam Kopland. Christiaan studeerde in 2017 af als Master theater aan het RITCS Royal School of Arts Brussel. Michelle studeerde af als uitvoerend danser, theaterdans / modern in 2014 aan Fontys School of Fine and Performing Arts. Het werk van Kopland wordt gekenmerkt door een eigenzinnige beeldtaal waarbinnen figuren, monsters en groteske personages hun ding doen. (KOPLAND stond op Delft Fringe Festival 2018 met de voorstelling OORTWOLK)

BLACK PRIVILEGE • SHERALYNN ADRIAANSZ EN FADUA EL AKCHAOUI

Het is de Gouden Eeuw voor de biculturele Nederlander in de theaterwereld… Zwart zijn is in!Het moet allemaal diverser, gekleurder en exotischer. En dat komt ons erg goed uit. Nooit is alles zo makkelijk gegaan. We dromen groot, leven het goede leven en kunnen ons geluk niet meer op. Maar wat als deze diversiteitstrend weer stopt en zwart weer uit de mode raakt? Wat als positief weer negatief wordt en we weer terug gaan naar allochtoon en kut Marokkaan? Een kritische, maar humoristische voorstelling waar Sheralynn en Fadua inspelen op kleur en privileges. (Fadua El Akchaoui stond op Delft Fringe Festival 2018 met haar voorstelling Nomaden)

EN DAN IS HET BIER OOK NOG EENS OP • TG LIEVER IETS ANDERS

Welkom in de nabije toekomst. De ijskappen zijn gesmolten, de lucht is grauw en het waterpeil stijgt en stijgt. De wereld is uitgeput en onleefbaar geworden. Gelukkig hebben wij een leefbare plek gevonden: het café, maar het is ook een kwestie van tijd voordat het water deze plek heeft ingenomen.Met elkaar gaan we onze laatste momenten hier op aarde delen. Met behulp van slingers, ballonnen en meezingers gaan we er toch maar een feestje van proberen te maken. Maar lukt dat wel als het bier ook op blijkt te zijn? (TG Liever Iets Anders stond op Delft Fringe Festival 2017 met de voorstelling Wilde Vragen)

MORELESS • CHRONOS

De mens verandert langzaam in machines. Ze moeten functioneren en zullen anders falen om in de maatschappij te passen. In dit minimalistische dansstuk worden bewegingen verlengt, verkort en herhaald tot een bijna ongemakkelijk omvang. Herhaling is de motor dat de drie lichamen stuwt naar een bewustzijn waarin bijna niks meer uitmaakt. Ze werken samen zonder te zien dat zij al hun menselijkheid al hebben verloren. (CHRONOS stond op Delft Fringe Festival 2018 met de voorstelling The Three Graces)

NOISE • DANCE COMPANY THE KITCHEN

Een verhaal over de ruis die ons rationele brein dagelijks creëert in deze drukke tijden, het luisteren naar je ziel en onderbewustzijn en de durf om je kwetsbaar op te stellen in de harde drukke maatschappij. Een cinematische dansvoorstelling over dromen, waar de realiteit en een parallel universum samenkomen in een vervreemding van tijd en ruimte. Een unieke samenwerking van mime, dans en live gespeelde muziek van cellist Pau Marquès Oleo. (NOISE van Dance Company The Kitchen ging in premiere tijdens Delft Fringe Festival 2018)

PUPPIES FOR SALE • HIPSICK UNUSUAL THEATRE

HipSick creëert ‘unusual theatre’. Door te flirten met performance, dans en theater, opent HipSick deuren naar surreële dimensies. We komen een eindeloze stroom van schijnbare keuzes tegen. Elke dag nemen we beslissingen die ons lijken te maken tot wat we nu zijn. Maar zijn deze beslissingen echt van onszelf? In PUPPIES FOR SALE stellen we de authenticiteit van onze keuzes ter discussie. We zwemmen terug, tegen de stroom in, om te zien of vanzelfsprekendheid wel echt zo vanzelfsprekend is. (HIPSICK UNUSUAL THEATRE stond op Delft Fringe Festival 2015)

WAS ALLES NAAR MENS? • SIEBE PALMEN

In de horeca komt het slechtste in de mens naar boven. Gasten vertikken om in volzinnen te praten of vergeten dat mensen soms fouten maken. Het personeel vergeet op zijn beurt dat een gast ook gewoon een slechte dag kan hebben. Wanneer er zeven luidruchtige en onbeschofte mannen het café binnenkomen, lijkt het weer mis te gaan. Of zit er meer verscholen achter het gedrag van deze mannen? (Siebe Palmen stond op Delft Fringe Festival 2018 met de voorstelling ‘is alles naar mens?’)

OVER AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL

Het Amsterdam Fringe Festival vindt jaarlijks plaats in samenwerking met, en vindt tegelijkertijd plaats met, het Nederlands Theaterfestival.

 

 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers