Hoe kies je naar welke voorstelling je gaat? .

21 mei 2024

Met 28 nieuwe makers op het festival is het best lastig om een keuze te maken naar welke voorstelling je gaat. Kies voor een beschrijving die je raakt of een bepaald thema van een voorstelling. Of kies voor een genre, zoals dans of juist muziek. Tip van Fringe: laat je gewoon lekker verrassen! Dan ontdek je vaak de mooiste pareltjes. Wil je toch vooraf al meer weten? Hieronder wat tips om de makers op het festival wat beter te leren kennen: 

Podcast De Roze Hoed 

In onze makerspodcast de Roze Hoed spreken makers over hun voorstelling en geven ze een kijkje achter de schermen. In een klein half uurtje weet je al veel meer over deze aanstormende talenten. Lekker om te luisteren tijdens een wandeling! Dit jaar hebben we 5 afleveringen gemaakt.

Luister naar De Roze Hoed

Instagram Take Overs

Alle makers krijgen de mogelijkheid om 1 dag het Instagram account van Delft Fringe Festival over te nemen. Zo kunnen ze de volgers een dag meenemen in hun leven, een kijkje achter de schermen geven en meer delen over hun voorstelling. De Take Overs zijn terug te kijken via de highlights in ons account:

  • Highlights 1: Bart de Piraat, Liza Sulaiman, Frann Schollaert, Diatheater, Lola Creative Concepts, Rosin Octet, Oudail el Omari, Margarida Constantino
  • Highlights 2: Mystha Mandersloot, Wouter Haaksema, Danieële Deddens, Space_tial, SD Theater, Haus of 4D, Storm Boender, Emma&Mariví, 
  • Highlights 3: Jannes Laven, Sophie Willemijntje, Dolfijn met Benen, Thommy Kraft, Ole & Yaniv,
  • Highlights 4: Hein Baljet Ontzettende Hits, Rashid Dijks, Karolien & Jante, ISNESS

Instagram Reels

Nog een reden om Delft Fringe Festival te gaan volgen op Instagram: de makers hebben een toffe video opgenomen waarin ze hun voorstelling pitchen. Zo stellen ze zich één voor één voor aan jullie. Kijk bijvoorbeeld de video van Sophie Willemijntje, Bart de Piraat of Ole & Yaniv

Bekijk reels op Instagram

Fringe Talkshow - zondag 2 juni

Ook tijdens het festival zijn er momenten om de makers beter te leren kennen! Op zondag 2 juni is er vanaf 18.30 uur een Fringe Talksshow in het Fringe Huis aan de Voorstraat 64. We gaan dan live in gesprek met makers over hun voorstellingen. Ben je benieuwd naar de verhalen van de makers op het festival? Heb je een vraag voor één van de makers? Allemaal goede redenen om te komen kijken naar de Fringe Talkshow! Verzekerd zijn van een plek? Reserveer dan je gratis ticket:

Reserveer een ticket voor de Fringe Talkshow van 2 juni

Q&A's 

Naast de Talkshow waarin je meerdere makers tegelijk hoort en spreekt, zijn er ook korte verdiepende gesprekken na afloop van de voorstellingen. Onder begeleiding van één van onze programmeurs wordt er nagepraat met makers en publiek. Benieuwd wanneer de Q&A's zijn? 

Bekijk het Q&A programma

EHBK (Eerste Hulp Bij jouw Keuze)

Elke festivaldag staan onze programmeurs een uurtje op de Markt naast het festivalpaviljoen voor je klaar. Ze geven je graag advies en informatie over de makers, voorstellingen en locaties. Loop of fiets gerust even langs! 

Ze staan er van woensdag t/m zaterdag van 17.00 t/m 18.00 uur. En op zaterdag van 13.00 t/m 14.00 uur. 

Foto: Luuk Weggemans op Delft Fringe Festival 2023 in Galerie Art Jacobs. Fotograaf: Fred Leeflang.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers