SASSY wint de publieksprijs Delft Fringe Festival 2018 .

12 juni 2018

DOT Quartet wint de allereerste Delft Chamber Music Festival Award

In een spannende nek-aan-nekrace won SASSY op het Delft Fringe Festival de Publieksprijs 2018: de Gouden Mayonaisefles. SASSY kreeg van het publiek de hoogste waardering voor de voorstelling ‘De Eeuwige Bruidsmeisjes’. SASSY is hiermee de opvolger van De Gestampte Meisjes, LUDIQUE, EAST 74 en Madelène Veraa die de prijs eerder ontvingen. SASSY speelt onder andere de hoofdrol in het campagnebeeld van Delft Fringe Festival 2019.

“In de kleine remonstrantse De Genestetkerk verzorgde het duo SASSY (mezzosopraan Astrid Klinkenberg en sopraan Sanne Vleugels) een komische mini-opera over twee eeuwige bruidsmeisjes die tussen de trouwceremonie en de receptie van vriendin Frederique hun frustraties de vrije loop laten. Waarom zijn zij nog alleen, en wat kunnen ze eraan doen? Ze stoppen zich vol met drank en eten en openen ook nog even Tinder om het aanbod kritisch te bekijken.

De vermenging tussen hoge kunst (waaronder het bruidslied uit Lohengrin en het beroemde ‘che faro senza Euridice’ van Gluck – waarbij een Euridice in kwestie een fles rosé blijkt te zijn), platte humor en een nietsontziend fysiek spel zorgt voor een combinatie die op de lachspieren werkt en ronduit innemend is. Daarbij is de kwaliteit van de zang van beide dames ook nog eens indrukwekkend. Met name Vleugels’ stem is wendbaar, warm en beschikt over een prachtige hoogte, terwijl Klinkenberg over een expressieve laagte beschikt.” – Theaterkrant

Delft Chamber Music Festival Award voor DOT Quartet

Tijdens het Delft Fringe Festival 2018 werd voor het eerst de Delft Chamber Music Festival Award uitgereikt aan DOT Quartet. “Het DOT Quartet heeft zeer verfrissend spel laten horen. Het strijkkwartet speelde eigen gecomponeerde stukken overtuigend en in een zeer strakke uitvoering. Violisten Gustavo Cabrera en Chris Kosides, altviolist Isaac Poels en cellist Iván Nogueira hebben allen een klassieke achtergrond maar brengen met veel plezier jazz, folk en wereldmuziek ten gehore. Het niveau van de individuele musici en hun samenspel maakt het DOT Quartet tot de terechte winnaar van deze nieuwe Award”, aldus de jury. 

Delft Fringe Festival scoort 4,4 van de 5 sterren

De uitreiking van de Publieksprijs en de Delft Chamber Music Festival Award vormt traditioneel het einde van het festival. Met de achtste editie van het Delft Fringe Festival is het uitgegroeid tot één van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor jonge makers. Tijdens het festival waren zo’n 400 voorstellingen in de disciplines cabaret, dans, kleinkunst, muziek, poëzie en toneel te zien. Opgevoerd door 51 verschillende artiesten die zich aan de rand van de professionele kunstwereld bevinden. Bezoekers beoordeelde deze editie gemiddeld met 4,4 van de 5 sterren.

Delft Fringe Festival 2019 staat gepland voor donderdag 30 mei tot en met zondag 9 juni 2019.

 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers