De Sigarenfabriek heeft een andere ingang .

30 mei 2024

De Sigarenfabriek is een verborgen plek in de stad. Al sinds 2019 is dit één van de bijzondere speelplekken van Delft Fringe Festival. En al jaren loopt het publiek de fabriek in via de ingang aan de Brabantse Turfmarkt. Dit jaar is dat voor het eerst anders. Dat is dus even opletten! De entree vind je dit festival één gracht verder, aan de Koornmarkt 48. 

De Sigarenfabriek

De Sigarenfabriek is eigendom van Studio Ninaber, gevestigd aan de Koornmarkt. Dit pand grenst aan de achterkant aan een perceel gelegen aan de Brabantse Turfmarkt, waar de Sigarenfabriek staat. Carla Kleijweg: “Vroeger was dit oude industriële pand een leegstaand gebouw, waar weinig of niets meer mee werd gedaan. Bruno Ninaber van Eyben heeft het gekocht van de Delftse familie die het in bezit had." Inmiddels is de voormalige fabriek opgeknapt en is het pand onderdeel geworden van Studio Ninaber. 

Nieuwe ingang

Dit jaar is de toegang tot de Sigarenfabriek niet via de deur aan de Brabantse Turfmarkt, maar via de voordeur van Studio Ninaber aan de Koornmarkt 48. 

Over Studio Ninaber

"Studio Ninaber is in 1997 opgericht door industrieel ontwerper Bruno Ninaber van Eyben", vertelt Carla Kleijweg, die deel uitmaakt van het team van het bedrijf. "Wij zijn een ontwerpstudio die een grote diversiteit aan producten levert en heeft geleverd." Bruno Ninaber van Eyben is bijvoorbeeld de ontwerper van het de beeltenis van Beatrix op de gulden en euro muntstukken.  

Programma in de Sigarenfabriek

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers