Resonance Quartet wint Delft Chamber Music Award .

09 juni 2024

Naast de publieksprijs wordt elk jaar traditiegetrouw ook de Delft Chamber Music Award uitgereikt. Deze juryprijs voor jong muzikaal talent ging dit jaar naar Resonance Quartet met de voorstelling Mixtures.

Fien Duijnmayer, zakelijk leider Delft Chamber Music Festival: "Doordat dit kwartet het publiek uitdaagt om geblinddoekt te luisteren terwijl de muzikanten door de ruimte bewegen, ontdek je een andere manier van luisteren. Het gezelschap is volgend jaar te zien tijdens het Delft Chamber Music Festival 2025."

Over Mixtures, de winnende voorstelling

In dit concert wordt je als publiek uitgenodigd om geblinddoekt te luisteren. Daarnaast bewegen de muzikanten zich tussen het publiek, op steeds een andere plek in de ruimte. Zowel de blinddoeken als de wisselende posities zijn bedoeld om de luisterervaring te verbeteren en te verrijken. Tegenwoordig is er een overvloed aan afleiding in het leven van mensen. Deze afleidingen zijn vaak visueel. Met deze voorstelling wil het Resonance Quartet je uitdagen om alleen maar te luisteren. De gespeelde muziek is van drie vrouwelijke componisten uit drie generaties: Sofia Gubaidulina (1931), Seung Won-Oh (1969) en Annija Anna Zarina (2000). 

Over de Delft Chamber Music Award

Sinds 2018 wordt de Delft Chamber Music Award uitgereikt op het Delft Fringe Festival. Deze award is een aanmoedigingsprijs voor jong muzikaal talent. De winnaar van deze juryprijs wordt geprogrammeerd tijdens het eerstvolgende Delft Chamber Music Festival: een kamermuziekfestival van wereldformaat waar de top van de klassieke muziek te zien en horen is.

Foto: V.l.n.r: Fien Duijnmayer (zakelijk leider, Delft Chamber Music Festival), Sergia Sánchez, Liutauras Žilaitis, Ruth Mareen en Sacha Paredes (vier muzikanten van Resonance Quartet), Roel Funcken (bestuurder-directeur Delft Fringe Festival). Fotograaf: Sjoerd Derine.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers