Open Call 2025 gaat van start op 1 oktober .

09 september 2024

Vanaf 1 oktober start de periode van de Open Call. Heb je een spannend, hilarisch, ontroerend, verrassend, ontregelend, vernieuwend idee voor een voorstelling? Cabaret, dans, muziek, opera, mime, ballet, een mooie cross over of iets daar tussenin? Meld je vanaf 1 oktober aan voor een speelplek op Delft Fringe Festival 2025. We laten ons graag verrassen door alle ongetemde talenten, artistieke experimenten en toffe nieuwe makers! Aanmelden kan t/m 30 november 2024. Het festival vindt plaats tussen 27 mei en 8 juni 2025. 

Meld je aan voor Delft Fringe Festival 2025

Aanmelden kan met nieuw of bestaand werk uit alle genres in de podiumkunsten. Ook alle talen zijn welkom. Het festival biedt een speelplek aan nieuwe professionele makers die aan het begin van hun carrière staan: makers die een kunstvakopleiding hebben gevolgd, daar nog mee bezig zijn of juist autodidact zijn. Door te werken met een open call presenteren we op het festival een inclusief en divers programma. We nodigen daarom iedereen uit om zich aan te melden. 

Delft Fringe laat nieuwe makers stralen

Het festival biedt nieuwe makers een plaats om op te treden, ervaring op te doen en feedback te krijgen, van zowel publiek als professionals, waaronder theateragenten en scouts. Er wordt een publieksprijs uitgereikt, met flink veel media aandacht tot gevolg. In aanloop naar het festival biedt de organisatie extra begeleiding in de artistieke carrière van de talenten. Het is dé kans voor jonge makers om door te groeien naar volle zalen en lovende recensies. 

Praktische info

  • Jouw voorstelling duurt max. 30 minuten.
  • Jouw voorstelling kan binnen een half uur op- of afgebouwd worden. 
  • Jouw voorstelling kan gespeeld worden op bijzondere locaties. Delft Fringe Festival is een locatietheaterfestival. Een voorstelling met een groot decor of veel technische eisen is niet geschikt.
  • Je speelt je voorstelling tijdens het festival minimaal 8 keer.
  • Je neemt deel aan de workshops voor makers in februari en april 2025.
  • Tijdens het festival verdien je 50% per verkocht kaartje.
  • Iedere maker / gezelschap ontvangt een onkostenvergoeding van €250,-
  • Er is artistieke coaching beschikbaar voor en tijdens het festival.
  • Je speelt op bijzondere plekken, van molen tot oude sigarenfabriek of woonboot.
  • Er wordt een publieksprijs uitgereikt aan de voorstelling met de hoogste stemmen.

Meld je nu aan!

Heb je een voorstelling die je graag op het Delft Fringe Festival wil laten zien? Meld je dan vóór 30 november 2024 aan! Kijk voor meer informatie, de algemene voorwaarden en het aanmeldformulier op aanmelden.delftfringefestival.nl. Het streven is om de selectie van makers die op het festival speelt in januari 2025 rond te hebben.

Aanmelden kan vanaf 1 oktober via de online aanmeldpagina van het festival:

Meld je aan voor Delft Fringe Festival 2024

 

Foto: Lola Creative Concepts op Delft Fringe Festival 2024. Fotograaf: Jurjen Bolsenbroek.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers