De Gestampte Meisjes winnen publieksprijs Delft Fringe Festival 2017 .

12 juni 2017

In een spannende nek-aan-nekrace wonnen De Gestampte Meisjes op het Delft Fringe Festival de Publieksprijs 2017: de Gouden Mayonaisefles.

De Gestampte Meisjes kregen van het publiek de hoogste waardering voor de voorstelling ‘BALLEN’, waarmee ze een ode brengen aan de man. Shockerend, snel en kwetsbaar. De Gestampte Meisjes zijn de opvolger van LUDIQUE!, EAST74 en Madelène Veraa die de prijs eerder ontvingen. Het gezelschap speelt onder andere de hoofdrol in het campagnebeeld van Delft Fringe Festival 2018.

In een half uur tijd maken De Gestampte Meisjes op zeer geestige wijze gehakt van het ideaal-beeld dat media neerzetten van jonge vrouwen en hun gedrag ten aanzien van mannen. Ballen staat in Delft in het Fringe Festival voor aankomend theatertalent. ★★★★ – Theaterkrant

De Gestampte Meisjes bestaan uit Esmée van Liere, Ymke van Hoof en Thenera van der Pluijm. Esmée is verleidelijk, met een hoop zelfspot, Ymke direct, maar altijd eerlijk en Thenera onhandig met een goed gevoel voor humor.

De uitreiking van de Publieksprijs vormt traditioneel het einde van het festival. Met de zevende editie van het Delft Fringe Festival is het uitgegroeid tot één van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor jonge makers. Tijdens het festival waren zo’n 400 voorstellingen in de disciplines cabaret, dans, kleinkunst, muziek, poëzie en toneel te zien. Opgevoerd door 50 verschillende artiesten die zich aan de rand van de professionele kunstwereld bevinden. Bezoekers beoordeelden deze editie gemiddeld met 4,1 van de 5 sterren.

Het festival duurde van donderdag 1 tot en met zondag 11 juni 2017.

 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers