Delft Fringe Festival 2016: we zijn begonnen! .

02 juni 2016

Met drie prikkelende voorstellingen in een uitverkocht Rietveld Theater is het Delft Fringe Festival 2016 op donderdagavond 2 juni officieel geopend. Vandaag, vanaf 19:30 uur, zijn de eerste voorstellingen op verschillende onverwachte locaties.

Hartelijk welkom, zegt festivaldirecteur Roel Funcken tegen de volle zaal. Na maandenlang zaaien begint vandaag het oogsten op deze zesde editie. Een van de talentvolle oogsten die de komende dagen op het festival spelen openen de avond.

Het zijn de twee mannen van Lefkop met een vermakelijke dialoog tussen twee tweelingbroers die elkaar een tijdje uit het oog zijn verloren. Overtuigend spel en een boeiende toneeltekst. Bij uitstek geschikt om te gaan zien op een van de onverwachte locaties.

De tweede act staat geprogrammeerd als Jamie de Groot, een duo dansers. Man en vrouw draaien om elkaar heen, verleiden, trekken elkaar aan, stoten af. Ze performen niet in traditionele danskleding, maar gewoon in hun alledaagse broek en shirt. Hij op gympen, zij op hakken. Het maakt de act geloofwaardig en intrigerend.

Na een korte pauze presenteren Jan Drost & De Vertoning zich aan het publiek. Wat volgt is een interessante, filosofische benadering van het begrip liefhebben, geïllustreerd door bekende songs uit de popmuziek. Van Elvis Presley tot de Spice Girls, van The Cure tot The Veils. De act zet je aan het denken, inspireert om anders met de liefde om te gaan. Heel knap gedaan.

Wanneer het daverende slotapplaus wegebt en directeur Roel Funcken de officiële opening bevestigt, klinken vanuit de foyer de knallende kurken van de bubbelflessen. Met een glaasje in de hand kijken organisatie en publiek terug op een geslaagde openingsavond en proosten zij gezamenlijk op de komende dagen van het Delft Fringe Festival. Wij wensen de 80 acts en het publiek een prachtig festival toe.

Tot Fringe!

 

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers