EAST74 wint Delft Fringe Publieksprijs .

15 juni 2015

Muziektheatergroep EAST74 uit Amsterdam heeft de Delft Fringe Publieksprijs 2015 gewonnen. De prijs werd op zaterdagavond 13 juni uitgereikt in het Rietveld Theater in Delft.

EAST74, dat samenwerkt met Melissa Roos en Jan Tekstra, kreeg de prijs voor de voorstelling ‘1000&1 dagen’. Een tragikomische muziektheatervoorstelling over een onalledaagse liefde, waarin muziek en tekst één geheel vormen en de grenzen tussen liefde en woede en tussen leven en de dood vervagen (concept: Jan Tekstra en Martijn Vorstenbosch en regie: Martijn Vorstenbosch).

EAST74 kreeg de ‘Gouden Mayonaisefles’ uit handen van Madelène Veraa, winnares van de Delft Publieksprijs 2014. Als winnaar van 2015 treedt EAST74 op tijdens StukaFest Delft en in het Rietveld Theater. Ook worden zij het gezicht van de campagne voor Delft Fringe 2016 wat plaatsvindt van 2 tot en met 12 juni 2016.

Op de tweede plaats eindigde zangeres Diana van der Bent met ‘Van Ramses tot Rossini’, als derde kwam Hinke Hoeksma met de voorstelling ‘Ben niet bang’ uit de bus.

Theaterfestival Delft Fringe beleeft dit jaar zijn vijfde editie. In totaal waren er ruim 600 voorstellingen te zien op tientallen locaties in de binnenstad van Delft. Het festival eindigt op zondag 14 juni.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers