Recensies zaterdagmiddag 5 juni 2015 .

05 juni 2015

Het winkelend publiek wandelt in slakkengang langs de diverse waren van de marktkooplieden en intussen werken tientallen artiesten zich in het zweet om hun bezoekers te vermaken. Zaterdagmiddag 5 juni, dag 3 van Delft Fringe 2015.

Spannend, boeiend en paranormaal.

– door Hans van der Maas

De route van de recensent begint op de Markt met de voorstelling ‘Ontploft!’ van In Your dreams. Ze spelen onversterkt en dat is jammer, want daardoor is het slecht te verstaan en niet zo goed te volgen. Door de mimiek en de handelingen van de twee actrices blijven mensen toch kijken en dat is een groot compliment. Kort daarna start Tall Tales Acrobatics met hun eerste try-out van ‘Langs’. Een boeiend schouwspel met summiere tekst, waarin het duo jongleren, magie, acrobatiek, dans en theater combineert. Een spannende voorstelling tussen een man en een vrouw die elkaar aantrekken en afstoten. Heel mooi.

Op de Beestenmarkt is het intussen mogelijk antwoord te krijgen op de vraag ‘Spirit u al?’ Een theatrale paranormale voorstelling met een knipoog. Bezoekers krijgen een handlezing, inzicht in de tarotkaarten en toekomstvisie via een glazen bol. Maar dan niet helemaal serieus. In een vol M Edelsmeden betovert Anne Wouter haar publiek met fraaie Nederlandstalige en Engelstalige songs. Begeleid door haar uiterst vakkundige celliste zingt Anne alsof ze in een vol theater staat. Het duo past zich moeiteloos aan de omgeving aan en dat maakt het optreden heel Fringe-waardig.

Diana van der Bent treedt daarna op in de Voorstraat 26. Eerste reactie? Wat een stem! Flexibel, krachtig en loepzuiver. De voorstelling heet ‘Van Ramses tot Rossini’ en zo letterlijk mag je dat nemen. Soepel manoeuvreert ze in een intrigerend half uurtje van onvervalste opera tot een klassieke Shaffy. Er schiet slechts één woord te binnen: vakvrouw. Een eervolle vermelding is zeker ook op z’n plaats voor haar begeleidende pianist.

Op naar de zaterdagavond. Dit was een prima middag.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers