Wat vinden zij van Delft Fringe? • Roos Blufpand .

16 maart 2015

Wie stonden er eerder op Delft Fringe? De komende tijd stellen we een aantal artiesten aan je voor. Zij vertellen hun ervaringen met het theaterfestival en wat het hen heeft opgeleverd. De achtste in de serie is Roos Blufpand.

“Ik denk dat ik letterlijk kan zeggen dat Delft Fringe het begin is geweest van mijn carrière”, zegt singer-songwriter Roos Blufpand. “We hebben tijdens Delf Fringe 2011 ons allereerste optreden gehad met de huidige band. Toen heb ik voor het eerst mijn liedjes op het podium uitgevoerd. De reacties waren zo boven verwachting gaaf, dat daar een gehele tour en eerste EP uitgerold zijn. Onze grootste fans van het allereerste uur zitten ook in Delft. Bij deze dus: Bedankt Delft Fringe.

Roos Blufpand speelt piano en zingt Nederlandstalige liedjes, samen met haar band. “Mijn liedjes zijn soms kwetsbaar en klein, en soms juist opzwepend en bombastisch”, vertelt ze met een vrolijk gezicht. “Over ons in mei uitgekomen debuutalbum schreef Villa d’Arte: ‘Alsof Boudewijn de Groot en Ellen ten Damme een kind hebben gemaakt’. Dat vond ik erg leuk om te horen en is ook wel typerend voor wat ik doe”. Eind februari 2015 startte Roos Blufpand (zoals de band ook heet) met de eerste theatertour waar ze een avondvullend programma spelen in verschillende steden. Over haar liefde voor de Nederlandse taal zegt ze: “Ik hou van woorden, ik hou van lompe rauwe emoties, maar ook juist van het verfijnde. En dat ben ik, dat is mijn muziek”.

Haar muzikale loopbaan begon ze dus bij Delft Fringe. Ze wil er dit graag over kwijt: het is een onwijs leuk festival. Er komen echte kunst- en muziekliefhebbers op af. Mensen die oor hebben voor wat je via muziek te vertellen hebt. De locaties zijn bijzonder sfeervol. Soms ook letterlijk door de aankleding, maar soms ook gewoon door de mensen die er zitten. Wij speelden in de Bibliotheek, de synagoge, een huiskamer, op een pleintje en in een atelier”. Wat ze tegen toekomstige artiesten zou willen zeggen? “Geniet ervan”.

Tot slot willen we graag wat opvallende eigenschappen van Roos Blufpand weten: “Ik sta altijd met mijn blote voeten op het podium, ik heb de gave om kleren niet langer dan een uur mooi te houden, ik heb een heel ouderwets mobieltje, zonder whatsapp/internet: omdat ik hem zo vaak laat vallen, o en ik doe het liefst gekke dansjes voor een optreden om een fijne energie te hebben tijdens de show. Opvallend genoeg? ;-)”

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers