Wat vinden zij van Delft Fringe? • Jente Jong .

09 maart 2015

Wie stonden er eerder op Delft Fringe? De komende tijd stellen we een aantal artiesten aan je voor. Zij vertellen hun ervaringen met het theaterfestival en wat het hen heeft opgeleverd. De zevende in de serie is Jente Jong.

Haar naam is Jente Jong en ze is theatermaakster. Op dit moment werkt ze aan haar vierde solovoorstelling waarin ze, jazeker, het woord gaat verkondigen. Titel: ‘Jente verkondigt het woord’. En ze is bezig met haar eerste avondvullende programma ‘Zijn naam is Held’. Jente vertelt over haar ervaringen met Delft Fringe.

“Ik speelde op drie edities van het Delft Fringe. In 2012 deed ik daar de try-outs van mijn solo ‘Iets Met Liefde’ en de jaren daarna deed ik weer mee, omdat het zo spannend is om op al die bijzondere locaties te spelen. Zo stond ik in een hotelkamer, een atelier en zelfs op kantoor. Het is een dynamisch festival, met veel voorstellingen en locaties. Het is een mooie plek om materiaal uit te proberen, maar ook om een bestaande voorstelling te spelen.

Wat me opviel waren de mooie en pure reacties op mijn voorstelling. Je komt ook veel publiek tegen dat normaal gesproken niet zo snel naar theater zou gaan, dat daar ‘toevallig’ was en binnen is gelopen. Dat vind ik belangrijk, dat de nieuwe lichting makers (waar ik mezelf ook toe reken) de verantwoordelijkheid neemt om theater naar het publiek te brengen, in plaats van te verwachten dat het publiek wel naar ze toe komt. Daar is het, naar mijn idee, de tijd niet meer naar”.

Op Delft Fringe heb ik mijn voorstelling verder kunnen ontwikkelen en erin kunnen groeien. Dat heeft het festival me zeker gebracht. Ook ik heb ik de voorstelling op een aantal andere plekken gespeeld. Daarnaast heb ik voor een ander festival twee jaar achter elkaar locatievoorstellingen mogen maken, dat was te gek. Het is hard werken en je moet zelf flink investeren in het winnen van publiek, maar als je er staat, op weer zo’n mooie locatie, dan is het de moeite zeker waard”.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers