Wat vinden zij van Delft Fringe? • Maaike Breijman .

22 februari 2015

Wie stonden er eerder op Delft Fringe? De komende tijd stellen we een aantal artiesten aan je voor. Zij vertellen hun ervaringen met het theaterfestival en wat het hen heeft opgeleverd. De vijfde in de serie is Maaike Breijman.

Maaike Breijman

Kleine introductie dan maar. Maaike Breijman is een, volgens eigen zeggen, ietwat eigenzinnige zangeres en danseres, geboren en getogen in Haarlem. Ze observeert en verkent de wereld graag, dat bracht haar ook tot een verhuizing naar Engeland. Maaike is afgestudeerd aan het conservatorium, waar ze zang heeft gestudeerd met als bijvak ballet. Ook speelt ze piano en schrijft ze haar eigen liedjes. Ze houdt van uitdagingen. En, o ja, ze is bang voor ballonnen en elastiekjes.

Stadsboerderij Rietveld

In 2014 stond Maaike op Delft Fringe, alwaar ze een ware tournee beleefde. Ze speelde onder meer bij Bart Illustration, Hotel Hampshire, Atelier Zeven, Stadsboerderij Rietveld, Plan B, THUIS bij Ladera en Kadmium. “Ik vond alle locaties op hun eigen manier bijzonder en uniek”, vertelt ze ontspannen, “hoewel ik de Stadsboerderij Rietveld eruit wil lichten. Deze was sfeervol ingericht, met kaarsen en kussens. De akoestiek was er fantastisch, en het publiek ook. We hebben direct na het optreden besloten er de laatste avond een extra optreden te doen. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Voor mij was het eigenlijk een try-out van mijn eigen werk wat ik samen met collega Remco Engels schrijf onder de naam The Mycah Principle. Het was goed en fijn om in korte tijd zo veel te kunnen spelen en de reacties van het publiek te peilen”.

Kate Bush

“Voor mij was het fijn om mijn eigen nummers te kunnen spelen en te kijken hoe mensen daarop reageren. Het project The Mycah Principle is vrij nieuw, en wat routine in het spelen van de nummers krijgen was sowieso fijn. En de respons was heel goed, dus dat heeft me zeker vertrouwen en energie gegeven om daarmee door te gaan”. Het project The Mycah Principle vordert gestaag; het duo heeft concrete plannen om dit jaar een album op te nemen. En dan doet Maaike nog een tournee door Engeland met een Kate Bush tribute show. Waarom Kate Bush? “Ik wilde altijd al zingen en dansen en ik hou van theater. Dan kom je al snel bij Kate Bush terecht. Haar teksten zijn goed en bijzonder en het helpt dat ik qua uiterlijk wat op haar lijk ja”.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers