Wat vinden zij van Delft Fringe? • Kirsten van Teijn .

15 februari 2015

Wie stonden er eerder op Delft Fringe? De komende tijd stellen we een aantal artiesten aan je voor. Zij vertellen hun ervaringen met het theaterfestival en wat het hen heeft opgeleverd. De vierde in de serie is Kirsten van Teijn.

Kirsten van Teijn, wie is dat eigenlijk ook weer?

“Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en tijdens mijn opleiding heb ik meegedaan aan het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival waar ik de Jury&Publieksprijs won. Meteen na het afstuderen heb ik me ingeschreven bij het Groninger studenten cabaretfestival waar ik de halve en finale in de Schouwburg van Groningen mocht spelen voor 800 man. Tot mijn grote verbazing won ik de Persoonlijkheids-, Jury- & Publieksprijs uit handen van juryvoorzitter Patrick van den Hanenberg”.

Spelen op Delft Fringe, hoe lang is dat geleden?

“In mijn derde jaar op de academie, in 2012, heb ik samen met Marco Lopes de voorstelling ‘Huilebalk’ gemaakt die we een aantal dagen op Delft Fringe hebben gespeeld”.

En, leuk?

“Het waren mijn eerste stappen op een podium voor publiek wat mij/ons niet kende. Op de academie spelen is veiliger, omdat dan alleen studenten en familie komen kijken. Op Delft Fringe moesten we ons eigen publiek bij elkaar flyeren om vervolgens volle bak te spelen. Enorm hard werken, maar nog harder van geleerd. Het is een heel fijn festival waar je goed begeleid wordt. Ontmoetingen met andere spelers en de organisatie denkt in alles met je mee. Het perfecte festival om te groeien, ik raad het iedereen aan”.

Levert je dat dan ook nog wat op?

“Het heeft mij zeker laten voelen hoe het is om een paar keer achter elkaar te spelen op een dag. Hoe elk publiek anders is. Bij het ene moet je net iets meer geven dan bij het andere. Hoe communiceer je met je publiek omdat het meestal in hele kleine ruimtes is en er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren. Je improvisatievermogen wordt fijn op de proef gesteld”.

Wanneer sta je weer op het podium?

“Ik ga bijna in première met mijn allereerste avondvullende cabaretvoorstelling “HEILLOOS”. Na het winnen van het cabaretfestival tekende ik een contract bij impresariaat Wallisfinkers en sindsdien heb ik een tour staan door Nederland. Dus het kan snel nadat je op Delft Fringe bent begonnen”.

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers