Mees van der Smagt Ensemble

12 Minutes of Infinity

do. 09 juni 2022 20:30

Aan mijn favorieten toevoegen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je hersenen na je dood nog minstens 10 minuten actief kunnen blijven. Wat gebeurt er in je hoofd na je dood? Hoe ervaar je die hersenactiviteit? Wat gebeurt er als je geest niet meer gebonden is aan je klinisch dode fysieke lichaam?


In 12 Minutes of Infinity krijgt de luisteraar vanuit het perspectief van de tijd te horen dat hij overleden is. Hierbij doorgaat hij alle rouwstadia, zoals beschreven door Kübler-Ross. Langzaam legt hij zich, gerustgesteld door de lieve woorden van de tijd, neer bij het feit dat hij zal sterven. Wanneer hij helemaal tot rust is gekomen, blijkt dat de tijd hem heeft voorgelogen. Ze zal niet voor altijd bij hem blijven, ook zij moet hem uiteindelijk verlaten, waardoor hij eenzaam achterblijft. Voor 12 minuten, die hij ervaart als een oneindigheid.


12 Minutes of Infinity is een moderne compositie waarin neo-klassiek en avant-garde jazz samenkomen. Lyrische melodieën glijden over de complexe maatsoorten en harmonieën alsof het niets is, waardoor de muziek toegankelijk is, én interessant voor liefhebbers van "moeilijke muziek". De tekst is in het Engels.


Over Mees van der Smagt

Mees van der Smagt is een ambitieuze componist, pianist, en tekstschrijver van 21 jaar. Daarnaast is hij een conceptueel maker. Hij is nieuwsgierig, en innovatief, en probeert altijd te vernieuwen. Hij zal dus nooit iets doen wat al gedaan is.


BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Mees van der Smagt Ensemble

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers