Naïma Souhaïr

IMPOSTER

vr. 03 juni 2022 20:30

Aan mijn favorieten toevoegen

Zij is geen uitzonderlijke danser, en ook geen uitzonderlijk mens. Ze is dan wel van Marokkaans en Nederlandse komaf maar ziet er totaal niet Nederlands uit, terwijl ze als echte Limburger in Maastricht is opgegroeid. Haar dansstijl is rommelig en chaotisch. Ze beweegt zowel mannelijk als vrouwelijk, wat erg onoverzichtelijk is. Ik bedoel, kies gewoon! Ze heeft niet echt één stijl gekozen maar doet maar van alles wat, hiphop, contemporary, popping... Een beetje ‘all you can eat’ maar dan in dans. Ja oké, andere mensen vinden haar een krachtige, androgyne, veelzijdige en eigenzinnige danser maar wat weten zij nou? En ook al heeft ze best een goeie carrière in het buitenland opgebouwd, bij niet de minste choreografen, is dat wel allemaal puur toeval. Ze had geluk en was toevallig op het juiste moment op de juiste plek. Een dezer dagen valt ze vast door de mand, vindt zij...

"Onze diepste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
Onze diepste angst is dat we immens krachtig zijn."

Mensen met het impostersyndroom of oplichterssyndroom zijn vaak niet in staat hun eigen prestaties te internaliseren. Ondanks externe bewijzen van hun competentie blijven mensen met het syndroom ervan overtuigd dat ze bedriegers zijn en hun succes niet verdienen. Het oplichterssyndroom komt veel voor bij succesvolle vrouwen en/of mensen met een biculturele achtergrond.

In de voorstelling 'IMPOSTER' gaat Naïma de strijd aan met haar imposter syndroom, de stem die haar klein wilt houden. De stem die steeds tegen haar zegt dat ze het niet kan. Ze wil deze stem niet uitschakelen, maar juist onderzoeken hoe ze deze stem op de juiste manier kan inzetten en op de juiste momenten kan laten zwijgen. Door haar fysieke grenzen en mogelijkheden te onderzoeken, wilt ze haar eigen danstaal vinden en die krachtig laten spreken.

"En als we ons eigen licht laten schijnen,
geven we onbewust anderen toestemming hetzelfde te doen.
Wanneer we bevrijd zijn van onze eigen angst,
zal onze aanwezigheid automatisch anderen bevrijden." (Marianne Williamson - Our deepest fear)

Credits:
Dans: Naïma Souhaïr
Begeleiding: Jaike Belfor
Credits publiciteitsfoto:
Fotograaf: Éloi Brignaudy
Licht Kalligrafie: Julien Breton

Over Naïma Souhaïr
Naïma Souhaïr studeerde in 2016 af aan de dansopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in de richting Jazzmusicaldans/ Urban Contemporary. Zij is begonnen met verschillende hiphop stijlen en later richting modern/contemporary gegaan. In haar eigen stijl probeert ze juist deze invloeden te combineren. Momenteel is ze werkzaam in het buitenland, waar ze tourt met de voorstelling 'BLKDOG' van Far From The Norm.

BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Naïma Souhaïr

Gerelateerde voorstellingen

Ontdek het Festival .

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers