Tappin-It Collective

DOEMSDEE

ma. 06 juni 2022 22:30

Aan mijn favorieten toevoegen

Dit keer geen ritmisch tandenpoetsen, geen miscommunicatie met een lange rode buis en ook geen voetjevrijen in een poppenkast. Na het winnen van de Delft Fringe Publieksprijs in 2021 en het krijgen van de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten begin dit jaar, waagt Tappin-It Collective zich met knikkende knietjes aan een alles-overstijgend thema.

In DOEMSDEE danst Tappin-It Collective langs de randen van het menselijk tijdperk en probeert betekenis te geven aan het einde der tijden. We vernietigen onze perfect home (in de woorden van David Attenborough) en toch willen we het eeuwige leven leiden. We knuffelen struiken om tot rust te komen. We vieren het leven door onszelf te verdoven en tot de laatste dag voort te planten. We spelen graag de hoofdrol in onze eigen film en zijn vernietigend en levenslustig tegelijk.

Laat je overspoelen door deze dansvoorstelling à la Tappin-It Collective, doordrenkt met tap, mime en percussie. Want deze keer overstijgen ze zichzelf: meer moves, meer performers, meer decor, meer té grote thema’s, meer ondoorgrondelijke taferelen, meer meer! Ze gaan dansen tot hun voeten in de fik vliegen, vreten bloemen tot ze in de natuur oplossen, vechten tot het kikkers regent en zoenen met de weergoden tot hun hoofden wegwaaien. Of is het veel simpeler en willen ze gewoon samen zijn als het moment nadert?

Als het einde maar spectaculair is.

Idee en choreografie: Robin Lie en Doortje Peters
Performers: Rowan Kievits, Robin Lie, Doortje Peters en Raquel Tijsterman
Eindregie: Luc van Esch
Muziek: Jurre Thuijs

BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Tappin-It Collective

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers