Maite Levy

NU.

za. 11 juni 2022 19:30

Aan mijn favorieten toevoegen

In de voorstelling NU. kaart choreografe Maite Levy de steeds groeiende verwachtingen om te presteren aan. Met dansers Ina Ortega, Johanna Sauër en Marlene Klodwig heeft ze een gesprek geopend over prestatiedruk. Er is gewerkt aan het verwerken van ervaringen en streven naar balans vanuit het lichaam, vanuit de dans.


Een danstheatervoorstelling over druk die we in de maatschappij kunnen voelen. De druk om altijd maar hard te werken, stil zitten kan en mag niet meer. Wat betekent productiviteit? Welke waarde heeft geluk?

We voelen druk, durven soms niet meer te presteren, saboteren onze eigen kansen en isoleren onszelf steeds meer. In je eentje niks doen is beter dan falen, toch? Willen we koste wat het kost op de top komen? Wat is er eigenlijk op die top en waarom worden we zo gepusht daarheen te willen? We komen in opstand, tegen de maatschappij.. of tegen onszelf? Een voorstelling waar pijn en druk naar boven komen, samen met een enorm doorzettingsvermogen. De dansers gaan de confrontatie aan met zichzelf en elkaar. Op zoek naar vrijheid, motivatie, zelfverzekerheid en balans.


Drie dansers, in conflict met zichzelf en elkaar. In hetzelfde schuitje, met verschillende doelen. Ze zoeken een manier op elkaar te leunen, ondersteuning te bieden. Maar weet je zeker dat de ander je niet zal laten vallen, of jij de ander? Een spel tussen drie werelden, die dichterbij elkaar staan dan je misshcien zou verwachten.


Over Maite Levy

Een choreografe op zoek naar inhoudelijke beweging, beweging die voortkomt uit de danser. Ze werkt vanuit improvisatie en focussen op het eigen lichaam, om zo tot dansmateriaal te komen dat een boodschap kan dragen. Ze gaat een nauwe samenwerking aan met de dansers en daagt deze persoonlijk uit om een diepere laag in beweging op te zoeken.


BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Maite Levy
Gerelateerde voorstellingen

Ontdek het Festival .

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers