Rohiet Tjon-Poen-Gie / Theater Babel Rotterdam

Theater Babel danst

za. 04 juni 2022 15:30

Aan mijn favorieten toevoegen

Onder leiding van Rohiet Roché Tjon Poen Gie toont Theater Babel Rotterdam een abstracte choreografie. De groep van 11 spelers met én zonder beperking wordt begeleid door een live band van Theater Babel en gebruikt voornamelijk dans en livemuziek, maar ook elementen van theater om de volgende vraag te onderzoeken: ‘Mag je houden van wie je wil houden?’.

Over Rohiet Tjon Poen Gie
Rohiet Tjon Poen Gie danst al sinds zijn 13e en heeft in 2019 een dansopleiding afgerond aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Als autodidactische experimentele Hip Hop danser werkt Rohiet voornamelijk vanuit Breaking en Popping. Sinds hij actief is in het werkveld heeft hij met verschillende choreografen samengewerkt, waaronder Erik Kaiel, Kalpana Raghuraman, Shailesh Bharon en Farida Nabibaks. Daarnaast volgt hij een makerstraject bij het Bijlmerparktheater en produceerde hij een eigen voorstelling die landelijk én internationaal is gespeeld. De afgelopen 2 jaar werk Rohiet als maker samen met Paul Röttger bij Theater Babel Rotterdam.

Over Theater Babel Rotterdam
Theater Babel Rotterdam is een culturele instelling die de toegankelijkheid van kunst niet beperkt tot het bevorderen van rolstoeltoegankelijkheid en gehoorondersteuning. Paul Röttger -directeur/bestuurder- is oprichter van Babel en vaste regisseur. Babel bevordert de artistieke toegankelijkheid van het podium. Wereldwijd is Theater Babel het eerste en enige theatergezelschap dat structureel inclusief werkt met acteurs met en zonder beperking. Dankzij een uniek convenant met Stichting Pameijer verenigen we kunst en zorg. Babel maakt professionele theaterproducties en maakt werk van inclusiviteit onder het publiek, op de werkvloer, in onderwerpkeuze en artistieke uitdrukkingsvorm.

Podcast
Luister ook naar aflevering 2 van de Delft Fringe Festival podcast De Roze Hoed. Hierin is Rohiet Tjon Poen Gie te gast en vertelt hij over zijn voorstelling en makerschap.

BEKIJK ALLE EVENEMENTEN VAN Rohiet Tjon-Poen-Gie / Theater Babel Rotterdam

Met dank aan

Subsidiënten en begunstigers